Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köseler, köyü, ulubey, uşak

Köseler Köyü Ulubey Uşak

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Köseler Köyü Ulubey Uşak

Köseler Köyü Ulubey - Köseler Köyü Bilgileri - Köseler Köyü Eşme Hakkinda - Köseler Köyü Resimleri

Köseler, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür

İlçe: ULUBEY - İl: UŞAK

Köy Muhtarı: Ayhan ÖREN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 02767861201

Cep Telefonu: 05377868551

Demografik Bilgiler:

İle Uzaklığı: 22 km

İlçeye Uzaklığı: 8 km

Rakım: 870 m

Tarihi
Köseler Köyü hakkında yazılı kaynakların bulunamaması nedeni ile köy hakkındaki bilgiler köydeki yaşayanlardan öğrenilmiştir Köyün kuruluşu 513 sene öncesine dayanmaktadır Köylünün ne zaman ve nereden buraya geldiği bilinmemektedir

Kültür
Anadolu kültürü varlığını devam ettirmektedir

Coğrafya
Uşak iline 22 km, Ulubey ilçesine 8 km uzaklıktadır Köy Örnek Köy projesi kapsamındadır Tema Vakfı çevre kirliliğinin önlenmesi ve ağaçlandırma çalışmalarında köye destek vermiştir

iklim:yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlıdır

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 403
2000 377
1997 328

Ekonomi
Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır Tarım ürünlerinden en çok arpa, buğday, haşhaş , nohut veayçiçeği yetiştirilir Hayvancılık ise daha çok büyük baş hayvan üzerinedir Ayrıca azda olsa sulu tarım yapılmaktadır Bu tarım şeklinin az oluşunun nedeni köyün yakınından geçen Yavu Çayı’nın sularına Uşak’taki deri sanayinin ve çeşitli fabrikaların atık sularının boşaltılmasıdır ve bu durum hem doğaya hem de çiftçiye büyük zarar vermektedir

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları ÖMER KIRAN- ÖMER DOĞU- NURİ YILDIZ- RECEP DOĞU-SAFFET ÖREN- HASAN HÜSEYİN KIRAN- RAMAZAN DOĞU- AYHAN ÖREN-

Altyapı bilgileri
Köydeki evler taş, tuğla ve kerpiçten yapılmıştır Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim 1992-1993 eğitim öğretim yılından beri taşımalı olarak yapılmaktadır Köyün su ihtiyacı önceleri köyün meydanında bulunan çeşmelerden karşılanmaktaydı Onların da kurumasıyla halk ilçeden tankerlerle suyunu temin etmekteydi1990 yılında yapılan artezyen çalışmalarıyla Köseler ve 1 km uzağında bulunan Sevindikler Mahallesi’nin su ihtiyacı artık sağlanabilmektedir Kanalizasyon çalışmaları ise halen devam etmektedir Köye 1992 yılında otomatik telefon hattı gelmiştir ve artık her evde telefon bulunmaktadır Köyde bir de cami bulunmaktadır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com