|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alanyurt, bilgileri, ilköğretim, merkez, okulu, uşak |
![]() |
Alanyurt İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Uşak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alanyurt İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez UşakAlanyurt İlköğretim Okulu Hakkında - Alanyurt İlköğretim Okulu Tanıtım - Alanyurt İlköğretim Okulu Resimleri - Alanyurt İlköğretim Okulu İletişim ![]() Alanyurt İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : COĞRAFİ KONUMU: Köyümüz Uşak Merkez ilçeye bağlı bir köydür ![]() ![]() KURULUŞ HİKÂYESİ: Köyümüzün kuruluş hikâyesi çok eskidir ![]() ![]() ![]() ![]() Anlatılanlara göre 5 Gacar yörüğü İran aşirete halinde yaşadıkları, buraya gelmeden önce yaşadıkları yerde huzursuzluk yaratıkları gerekçesi ile İranlılar tarafından sürgün edildikleri söylenir ![]() Büyük Selçuklu Devletinin Anadolu?da yerleşmesinden kısa bir zaman sonra ?Sirge Ören? denilen yerde yerleştikleri, ancak burada sıcak ve yılanların çok olması nedeniyle bu günkü (Sirge=Alanyurt) köy merkezine gelerek yerleştikleri söylenir ![]() ![]() Büyük Selçuklu Devleti ve Anadolu Selçuklu Devleti zamanında derebeylikler halinde yaşanırken, Aydın; Uşak ve Denizli derebeylikleri Sirge derebeyliğine bağlı olarak yaşamışlardır ![]() ![]() Köyün tarihçesi hakkında bilgi verenlerin 80-90 yaşlarında oldukları ve bu yaşlı kişilerde bu bilgileri kendilerinden yaşlı kişilerden öğrendiklerini, bu bilgilerin kuşaktan kuşağa aktarıldığını ![]() Ayrıca köyde vilayet olduğun açıkayan, köyün ortasında vilayet konağı olduğunu bu konakta tapulama müdürlüğü, diğer dairelerin olduğu aktarılmaktadır ![]() Rivayetlere göre Sirge Derebeyliği ile Borlu Derebeyliği birleşerek birlikte para bastıkları söylenmektedir ![]() Sirge Derebeyliği Osmanlı İmparatorluğu döneminde ?Denizli iline bağlı bir sancak durumuna getirilmiştir ![]() ![]() ![]() 1953 yılına kadar Eşme ilçesi ile birlikte Manisa iline bağlı köy olarak kalmış, 1953 yılında Eşme ile birlikte Uşak iline bağlanmıştır ![]() 1974 yılında yapılan müracaat ve 1974 seçimlerinin sonucu Uşak Merkez köy olurken adı da Alanyurt olarak değiştirilmiştir ![]() KAYNAK KİŞİLER: Bu bilgilerin verildiği zamanda aşağıdaki kişilerin yaşları; 1-Hamit GÜRBİZ (80 yaşında) r /> 2-Mehmet DANBURACI (90 yaşında) 27 ![]() ![]() Alanyurt İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Okulun Telefonu: 276-252 20 60 Okulun Faksı: 276-252 20 60 Okulun Adresi: Okulun Web Adresi: http://www ![]() ![]() ![]() Okulun E-Posta Adresi: 405392@meb ![]() ![]() ![]() ![]() Okulun Müdürü: Okulun Ulaşım Bilgileri: Okulumuz Uşak merkeze yaklaşık 55 km uzaklıkta olup İzmir yolu üzerinde bulunmaktadır ![]() ![]() Metropol İçi / Dışı : Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Alanyurt İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
![]() |
![]() |
|