Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
göktepe, köyü, merkez, muğla

Göktepe Köyü Merkez Muğla

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Göktepe Köyü Merkez Muğla

Merkez Göktepe Köyü Bilgileri - Göktepe Köyü Hakkında - Göktepe Köyü Tanıtımı - Göktepe Köyü Resimleri

Göktepe ,Muğla Merkez ilçesine bağlı bir köyüdür

İlçe: MERKEZ

İl: MUĞLA

İle Uzaklığı:52 km

İlçeye Uzaklığı:52 km

Rakım: m

Nüfus:

2000:1941
1997:2060

Göktepe köyü Muğla-Aydın-Denizli illeri sınırında, bağlı olduğu Muğla merkezine 55 km, Aydın Bozdoğan ilçesine 35 km, Denizli Kale ilçesine 40 km uzaklıkta bir köydür Köyde Jandarma Karakolu, İlköğretim Okulu, Sağlık Ocağı, Orman İşletme Şefliği, Köy Grubu Ziraat Teknisyenliği, tasarrruf tedbirleri nedeniyle kapatılmış bir PTT şubesi, üç katlı bir köy odası bulunmaktadır Eğitim yönündcen 11 köyün bağlı olduğu taşımalı öğretim merkezi konumundadır 2000 genel nüfus sayımında nüfusu 2060 olarak tespit edilmiştir Halk önceki yıllarda tütün yetiştiriciliği yapmakta idiyse de, kota uygulaması sonucu günümüzde daha değişik alanlara yönelmiştir Bunların başında zeytin yetiştiriciliği gelmektedir Turizm anlamında ziyaret edilebilecek birçok tarihi kalıntıları bulunan (Kızlaroynağı, Haneyini, Asarkayası, Soğukin gibi)şirin bir nahiyedir

Köy Muhtarı: TUNCAY DEMİRTAŞ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 0 (252) 224 63 25 - 60 82

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com