Kabaağaç Köyü Fethiye Muğla |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaağaç Köyü Fethiye MuğlaKabaağaç Köyü Fethiye Bilgileri - Kabaağaç Köyü Hakkında - Kabaağaç Köyü Tanıtımı - Kabaağaç Köyü Resimleri İlçe: FETHİYE - İl: MUĞLA Köy Muhtarı: NAZMİ TORAMAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0(252) 647 60 04 Cep Telefonu: 0537 502 77 70 Muğla Bilgiler Nüfus 1062 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 48300 Alan Kodu 0252 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Muğla İlçe Fethiye Web Sitesi http Kabaağaç, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe kabaağaç köyünün adı önceleri çok KABA ağaçlar olduğu için verilen bir addır roma tarihinde kullanılmıştır o dönemden kalma bir tane kilise vardır ancak tanınmadığı için ilgi görmemekte ve yok olmaktadır rivayete göre köye ilk önce toramanlar gelmiştir![]() Köyde çok doğal güzellik bulunmasına rağmen henüz keşfedilememiştir bunun nedeni önemli yolların üzerinde olmamasındandır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleriher türlü sayısız yemeklerimiz vardır Coğrafya Fethiye ye 46 km uzaklıktadır Gökben köyünden gidilirse bu mesafe 25 km dir İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1062 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım, hayvancılığa dayalıdır Kabaağaç köyü kalkınma kooperatifi faaliyet halindedir Tarımsal ürünlerin satışında ve süt toplama husunda çalışmaları vardır yönetim kurulu şevket ilhan ramazan toraman emin kaveci tarafından yürütülmektedir köyümüzte her türlü tarım pitkisi yetişmektedir ağırlık olarak zeytin ürtü altı tomates oturak barbun dur Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır İçme suyu Yaka köyünden gelmektedir Kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|