Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dağpınar, köyü, merkez, muğla

Dağpınar Köyü Merkez Muğla

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dağpınar Köyü Merkez Muğla

Merkez Dağpınar Köyü - Dağpınar Köyü Hakkında - Dağpınar Köyü Tanıtımı - Dağpınar Köyü Resimleri - Gerit Köyü

Dağpınar, Muğla ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür

Köy Muhtarı: Bilgi yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi yok

Tarihi

Eski adı GERİT tir

Coğrafya

Muğla merkezine 42 km uzaklıktadır Yollar asfalt, yaklaşık 45-50 dakikada ulaşılabilir Ayrıca Milas'ın Ören Beldesi'ne ise 15 km uzaklıkta

Dağpınar Köyü, Marçalı Dağları'nın eteklerinde kurulmuş, engebeli bir araziye sahiptir Geniş düzlükler yoktur Gökova Körfezi, Sedir Adası'ndan İstanköy Adası'na kadar ve Datça Yarımadası ayaklarınızın altında müthiş bir manzarası var Güneyinde Kultak ve Alatepe Köyleri, doğusunda Zeytinköy, Kuzeyinde ise Meke ve Çırpı köyleri vardır

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Her ne kadar akdeniz iklimi olsa da yazları rakımının yüksekliğinden normal deniz kenarları kadar sıcak değildir

Nüfus : 2000 - 724

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Arıcılık köyün önemli geçim kaynağıdır Köylüler ayrıca halıcılıkla da uğraşmaktadır Zeytin ve zeytinyağı üretimi önemli gelir kaynaklarındandır

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır İLKÖĞRETİM 1-2-3 sınıflar köyde okutulmakta olup diğer sınıflar MUĞLA ÇİFTLİK köyüne taşımalı eğitim yapılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı yok fakat sağlık vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır yol asfalt fakat yağmurlar nedeniyle çabuk bozulmaktadır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com