Kocakağan Köyü Akhisar Manisa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kocakağan Köyü Akhisar ManisaKocakağan Köyü Akhisar Bilgileri - Kocakağan Köyü Hakkında - Kocakağan Köyü Tanıtımı - Kocakağan Köyü Resimleri İlçe: AKHİSAR - İl: MANİSA Köy Muhtarı: İsmail ORCAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (236) 452 10 50 Cep Telefonu: 0 (536) 749 36 24 Manisa Bilgiler Nüfus 1095 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 45200 Alan Kodu 0482 Yönetim Coğrafi Bölge Ege Bölgesi İl Manisa İlçe Akhisar Web Sitesi [2] Kocakağan, Manisa ilinin Akhisar ilçesine bağlı Akhisar'a 38 km uzaklıkta bir köydür TARİHİ HAKINDA FAZLA BİR BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ Kültür Köyün düğünleri perşembe gününde köyün gençleri tarafından odun toplanmasıyla başlar Düğünlerde eski gelenekler uygulanır Misafirler gelmeye başladığı zaman dışarıdan gelenler konak denilen evlere yerleştirilir Düğün yemekleri 8-9 çeşittir Keşkek her düğünde vazgeçilmez bir gelenektir Ayrıca her yıl "Sinan dede" denilen yerde haziran ayı içerisinde köy hayırı yapılmaktadı ben CEMİLE AKDENİZ BU KÖYDE OTURUYORUM KÖYÜMÜ VE KÖYLÜMÜ SEVİYORUM Coğrafya Manisa iline 92, Akhisar ilçesine 40 Km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Kışlar soğuk ve yağışlıdır kar yağışıda görülmektedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2008 1095 2000 1200 1997 1300 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım , hayvancılığa ve ayrıca orman kesimi yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır daha sonra köyün yollarına taş döşenmiştir Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|