Kovancı Köyü Demirci Manisa |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kovancı Köyü Demirci ManisaKovancı Köyü Demirci Bilgileri -Kovancı Köyü Hakkında - Kovancı Köyü Tanıtımı - Kovancı Köyü Resimleri İlçe: DEMİRCİ - İl: MANİSA Köy Muhtarı: Mesut KARAKAYA Muhtarlık Erişim Bilgileri: Cep Telefonu: 05372033171 Manisa Bilgiler Nüfus 233 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 45900 Alan Kodu 0482 Yönetim Coğrafi Bölge Ege Bölgesi İl Manisa İlçe Demirci Web Sitesi Kovancı, Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği bilinmemektedir Köyün tarihi geçmişi Başbakanlık Osmanlı Arşivleri GnMüd yayınladığı Osmanlı kayıtlarına göre 1500’lü yıllara kadar dayanmaktadır Kültür Köyde tipik batı Anadolu köy yerleşim yerlerinin gelenek, görenek ve yemekleri görülmektedir Kendisine özgü yemek, folklörü yoktur Coğrafya Çomaklı dağı güney eteğinde orman köyüdür Manisa iline 180 km, Demirci ilçesine 28 km uzaklıktadır Etrafında Demirci’nin Kuzuköy, Kılavuzlar köyleri, Gördes ilçesinin Deliçoban, Benliali ve Kaşıkçı köyleri vardır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 250 2000 233 1997 249 Ekonomi Köyün ekonomisi, el halısı dokumacılığı, feldispat madeni üretilmesi, tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin Demirci ilçesi Kuzuköyün mahallesi iken 1980 yılında müstakil köy oldu köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Mesut KARAKAYA 2004 - Bekir KARAÇAM 1999 - Bekir KARAÇAM 1994 - Mehmet YILMAZ 1989 - Mehmet YILMAZ 1984 - Mehmet DEMİRKAN Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır Okulda 1,2 ve 3 sınıf öğrencileri 1 öğretmen ile eğitim öğretim görmektedir 4,5,6,7 ve 8 sınıf öğrencileri komşu Kılavuzlar Kahve Mah İlköğretim Okulu’nda eğitim görmektedir Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|