Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
halitli, köyü, manisa, merkez

Halitli Köyü Merkez Manisa

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halitli Köyü Merkez Manisa

Manisa Halitli Köyü - Halitli Köyü Hakkında - Halitli Köyü Tanıtımı - Halitli Köyü Resimleri

Halitli, Manisa ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

KÖYÜN ADI ÇOK ESKİ ZAMANLARDAN GÜNÜMÜZE DEĞİŞEREK GELMİŞTİR KÖYÜN KURULUŞU YAKLAŞIK 150 SENE KADARDIRÇÜNKÜ KÖYÜN EN YAŞLISI OLAN VE SAVAŞA KATILAN BİR DEDE VAR VE YAKLAŞIK OLARAK 115 YAŞINDADIRKÖY İLK KURULDUGUNDA KURUCULARIN İSMİNİ ALDIGI SÖYLENİYOR SONRA ZAMANLA DEGİŞMİŞTİR

Coğrafya

Manisa merkezine 19 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 700
2000 585
1997 643

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - muhammer yılmaz vefat edip vekil
1999 - muhammer yılmaz
1994 - mehmet yeşil
1989 - murat tur
1984 - murat tur

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır Ayrıca 2000 senesinden başlayarak bu güne kadar taşımalı egitim yapılmaktadırBu sayede çevre köylerden öğrenciler okula gelmektedirb köyler (KALEMLİ,TÜRKYENİCE,KAAN,SARIA LAN,SARIBEYLER,KALE, KARAYENİCE,VE SON olarak ormanda (KÖMÜR) yapmak için gelen çalışanların çocukları egitim görmektedir

Kaynak : Yerel Net , Vikipedi, özgür ansiklopedi

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com