Şalgam Dolması |
|
|
#1 |
|
hayko26
|
Şalgam Dolması Malzemeler Soğan 2 orta boy 150 gram Maydanoz 1/2 demet 30 gram Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Nane 2 yemek kaşığı 2 6 gramSu 2 su bardağı 400 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Şalgam 6 orta boy 1 kg Yemeğin Tarifi Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy Pirinci yıka, süz Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat, nane, 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır![]() Şalgamların kabuğunu soy, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde diz![]() Kalan suyu ve tuzu koy Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir![]() Notlar Şalgam yetişen yörelerde yapılır Kış yemeklerindendir Pirinç yerine bulgur veya pirinç-bulgur karışık olarak da kullanılır Kıyma yerine bazen kavurma konur Kıyma veya kavurma yerine haşlanmış mercimekle de yapılır Bu durumda yemeğin yağ içeriği azalacağından biraz yağ eklenir Sarmısaklı yoğurtla yenir 1 Porsiyonun Besin DeğerleriEnerji 201 cal Sodyum 865 mg Protein 9 1 gA Vitamini 421 iu Yağ 10 6 gTiamin 0 11 mg Karbonhidrat 17 4 gRiboflavin 0 16 mg Kalsiyum 64 mgNiasin 2 44 mg Demir 1 92 mgC Vitamini 22 mg Fosfor 113 mg Çinko 2 mg Kolesterol 29mg
__________________
Hakan Guven®
|
|
|
|