Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akhisar, bilgileri, ilköğretim, istiklal, manisa, okulu

İstiklal İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstiklal İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

İstiklal İlköğretim Okulu Hakkında - İstiklal İlköğretim Okulu Tanıtım - İstiklal İlköğretim Okulu Resimleri - İstiklal İlköğretim Okulu İletişim

İstiklal İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Manisa İli Akhisar ilçesinin kuzey batı bölümünde Seyitahmet Mahallesinde kurulu olan okulumuz 1937-1938 ders yılında eğitim öğretime başlamıştır

İlçemize ilk yerleşimler zamanında çiftlik olan sonraları küçük bir köye dönüşen yöremizde hatırı sayılı olan Seyit Ahmet Bey’in anısına Seyit Köy adı verilmiştir

1Dünya Savaş’ında işgale uğrayan köy terk edilerek eski haline dönmüştürİstiklal Savaş’ından sonra yöreye gelen göçmenlerin yerleşmesi ile Seydi köy yeniden canlanmıştır

Yeni Türk Alfabesi’nin kabulü seydiköy’de hemen benimsenmiş,Abdullah ÇELİK önderliğinde okullarını yapmışlardır18 Erkek,6 Kız öğrenci ile açılan seydiköy İlkokulu’nun ilk öğretmeni Sadık TURAN’dır

1957 Yılında Akhisar Belediyesine bağlanan Seydiköy Seyitahmet Mahallesi adını, okulumuzda İstiklal İlkokulu adını almıştır1991-1992 Eğitim Öğretim yılı başında bakanlığımızdan gelen ve okulumuzun İlköğretim okulu olması yönündeki yazılarına istinaden aynı yönetim altında beş yıllık ilkokul ile üç yıllık ortaokuldan meydana gelen okulumuz sekiz yıllık eğitim süreciyle İstiklal İlköğretim Okulu adını almıştır

Okulumuz bir bina dokuz derslik , Bir Bilgi Teknoloji sınıfından oluşmaktadır 2010 -2011 öğretim yılında okulumuz 93 Erkek, 77 Kız olmak üzere Toplam 170 Öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir
Okulumuz halen Mehmet Ziya TUNÇ müdürlüğünde eğitim-öğretime devam etmektedir

İstiklal İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Akhisar
Okulun Telefonu: (236) 414 15 52
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Seyit Ahmet Mah 300 Sok No:66
Okulun Web Adresi: http://istiklaliooakhisarmebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: 262344@mebk12tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

İstiklal İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com