![]() |
Şeytan'ın Kalbe Müdahalesi |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Şeytan'ın Kalbe MüdahalesiŞeytan'ın Kalbe Müdahalesi (Seytanin kalbe Mudahalesi) Şeytan Allah-u Teâlâ'nın yarattığı öyle bir yaratıkdır ki, şerri, kötülüğü vaad eder ![]() ![]() eder ![]() imam Gazâli (İhyâyı ulûmid-din) Şeytan Allah-u Teâlâ'nın yarattığı öyle bir yaratıkdır ki, şerri, kötülüğü vaad eder ![]() ![]() Nefsi bu gibi işleri yapmağa davet eder ![]() Peygamber (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Tirmizi ve Nesei) İnsan şehvet ve gazaba uyarsa, istekleri vasıtasıyla şeytanın istilâsma uğrar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resul-i Ekrem (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefsâni arzulara uyularak dünya sevgisi kalbe galebe çalarsa, şeytan vesvese için çare bulmuş olur ![]() Resûl-i Ekrem (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sübre b ![]() ![]() ![]() Allah-u Teâlâ Kur'an-ı Kerîm'in bir çak Yerinde Şeytan'ın düşmanlığından bizlere haber vermiştir ![]() "Şüphesiz, şeytan, sizin için büyük bir düşmandır ![]() ![]() ![]() ![]() Fatır Sûresi: A ![]() "Ey Âdem oğulları, şeytana tapmayın ![]() Yâsin Sûesi; A ![]() "Allah'tan korkanlar kendilerine şeytan'dan bir vesvese iliştiği zaman, düşünürler de derhal basiretlerine sahip olurlar ![]() (A'raf S ![]() ![]() "Eğer şeytandan bir vesvese gelirse hemen Allah'a sığın ![]() ![]() ![]() A'raf S ![]() ![]() "Şeytanların kardeşlerine (insanlardan) gelince: Onları şeytan sapıklığa sürükler ve yakalarını bırakmazlar ![]() (A'raf S ![]() ![]() İblis, İsa (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan'dan asla kurtuluş yoktur ![]() ![]() Resûl-i Ekrem (S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbn Mes'ud "Mü'minin şeytanı zayıftır" Kays B ![]() - senin yanına geldiğim zaman besili hayvanlar gibi idim ![]() ![]() - dedi ![]() - Zikrullah ile beni erittin - dedi ![]() Bilmiş ol ki, kalb bir kal'a, şeytan da kal'aya girmek isteyen bir düşman gibidir ![]() Kalbi şeytanın vesveselerinden korumak borç ve herkese "farz-ı ayn"dır ![]() ![]() Câhil sofu, şeytanın maskarasıdır ![]() ![]() ![]() Boş karın şeytanın zindanıdır ![]() ![]()
![]() |
Şeytan'ın Kalbe Giriş Yolları |
![]() |
![]() |
#2 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Şeytan'ın Kalbe Giriş Yolları13 maddedir 1) Şerri - hayır gibi göstermek, 2) Kötülüğü - iyilik gibi göstermek, 3) Haramı - helâl gibi göstermek, 4) Mekruh'u - mübah gibi göstermek, 5) Şehvet ve Gazaplı anlarında insanları aldatmak, 6) Hased ve hırs: Kul bir şeye haris oldumu artık hakkı görmekten kör ve hakikatı duymaktan sağır olur ![]() 7) Helâl bile olsa - doyasıya fazla yemektir ![]() yeyince şehveti artan ![]() ![]() 8) Dünya süsüne tama' etmek, arzu duymak ![]() 9) Âdem oğluna işlerinde acelecilik ettiği zamanlarda ona vesvese vermek ![]() Resûl-i Ekrem "Acele şeytandan teenni ise Allah'tandır ![]() ![]() ![]() 10) Cimrilik ve yoksulluk korkusu vermek, 11) Mezhep taassubu ile hasımlara kin tutmak, onları küçümsemek ve hakaretle bakmaktır ![]() Bir imâmın mezhebinden olduğunu iddia edip onun ahlâkı ile ahlâklanmayanın kıyamet gününde hasmı o imamdır ![]() 12) Allah (c ![]() ![]() ![]() 13) Şeytanın kalbe giriş kapılarından biride sû'i zan (kötü zan) dır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Musa (a.s.)'ın Şeytanla Olan Hikâyesi ni anlatir |
![]() |
![]() |
#3 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Musa (a.s.)'ın Şeytanla Olan Hikâyesi ni anlatirBir Rivayet'de İblis Musa (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Emanetini yerine getir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Âdem'in kabrine secde etsin, dileğini yerine getireyim ve tevbesini kabul edeyim, buyurur ![]() Musa (a ![]() ![]() - Ben onun dirisine secde etmedim, ölüsüne secde edermiyim? diye böbürlenip kibirlendi ve kızdı ![]() ![]() ![]() - Sen ki benim için çalıştın, bana hakkın geçti ![]() ![]() ![]() ![]() Birincisi kızdığın zaman ![]() ![]() ![]() İkincisi cihad zamanlarında beni 1ıatırla ![]() ![]() Üçüncü de mahremin olmayan kadınlarla yalnız kalınca ![]() ![]() ![]() Denildi ki: Velilerden biri şeytan'a - Âdemoğluna nasıl galip olur onu saptırırsın, diye sorar ![]() ![]() - Kızdığı, hevâ-i nefsinin galeyana geldiği zaman ![]() ![]() Resul-i Ekrem "Bir şey'i (çok) sevmen, seni ktir ve sağır ederıı buyurmuştur ![]() Sevdiğimiz şeye dikkat edelim ![]() ![]() ![]() ![]() - o - Şeytanın en büyük oyunu, müslümana günahını göstermemek ve tevbe ettirmemektir ![]() - o - Şu iki haslet şeytanı çok kızdırır! Şeytanın vesveselerine aldırmamak, Allah (c ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şeytanın Hileleri Hakkında Bir Hâdis |
![]() |
![]() |
#4 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Şeytanın Hileleri Hakkında Bir HâdisResûl-i Ekrem (S ![]() ![]() ![]() ![]() - Yâ Rab, beni kovdun ve yeryüzüne gönderdin ![]() ![]() Allah-u Teâlâ: - Meskenin hamamdır buyurdu ![]() - Bana oturacağım bir toplantı yeri ver ![]() - Toplantı yerin sokak başları ile çarşı ve pazarlardır ![]() - Bana yemek ver ![]() - Yemeğin, Besmelesiz yenen yemeklerdir ![]() - Bana içecek ver ![]() - Keyif veren her içki senin içeceğindir ![]() - Bana bir dellâl ver ![]() - Bütün çalgılar senin dellâlindir ![]() - Bana okunacak bir şey ver ![]() - Şiirler senin okuyacağın şeylerdir ![]() - Benim de hadisim, sözlerim olsun ![]() - Senin sözlerinde yalanlardır ![]() - Bana av âletleri ve tuzaklar ver ![]() - Senin tuzakların kadınlardır, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Şeytan birinize gider hulûl eder ve vesvese yolu ile: - Seni kim yarattı, diye sorar ![]() Şeytan ise ona: - Allah (c ![]() ![]() ![]() - Ya Allah (c,c ![]() ![]() desin, Zira bu, o vesveseyi giderir" buyurdu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalbin Tedavi Yolları |
![]() |
![]() |
#5 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Kalbin Tedavi YollarıBilmiş ol ki kalbi korumanın çaresi şeytanın giriş yollarını bilmek, bu huylardan temizlemek Allah'ı anmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Şeytan'ın Kalbe Müdahalesi |
![]() |
![]() |
#6 |
suskun
|
![]() Cevap : Şeytan'ın Kalbe Müdahalesitşkler ![]() ![]() ![]()
![]() |
Şeytanın Şerrinden Allaha Sığınmak |
![]() |
![]() |
#7 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Şeytanın Şerrinden Allaha SığınmakMuhammed b ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şeytan'ın Vesvesesi |
![]() |
![]() |
#8 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Şeytan'ın Vesvesesi" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sûre-i Nas Abdulkadir Geylâni "Hennas beni âdemin kalbine musallat olan, domuz suretinde bir şeytandır" demektedir ![]() Günyetüttalibin Bu şeytandan kurtulmanın çaresi Allah-u Teâlâ'yı çok çok zikretmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ta ki zikrullaha devam etmeğe başlandığında kaçar ![]() ![]() ![]() ![]() Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - o - Büyüklerden biri şeytana dedi ki : -- Senin gibi mel'un olmak istiyorum, ne yapmam lâzım ![]() - Benim gibi olmak istersen, namaza ehemmiyet verme ![]() - o - Açıktan iblis'e la'net edipde, gizlide ona itaat edenlerden olma ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ı unuttuğun an yoldaşın şeytan olur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İblis'in Peygamber Efendimize Söylediği Hakikatler... |
![]() |
![]() |
#9 |
gülgüzeli
![]() |
![]() İblis'in Peygamber Efendimize Söylediği Hakikatler...Veheb İbn-i Münebbih (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimizle arasında aşağıdaki mükâlemeler geçer ![]() - Sen kimsin? - Ben İblisim ![]() - Ne lçin geldin? - Allah'ın emri ile soracaklarına cevap vereceğim ![]() - Ya mel'un, ümmetimden kaç düşmanın var ![]() alıntı - Onbeş düşmanım var ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() 11 ![]() ![]() 12 ![]() ![]() 13 ![]() ![]() 14 ![]() ![]() 15 ![]() ![]() Resulullah Efendimiz tekrar sorar ![]() - Ümmetimden senin yoldaşların kimlerdir ![]() - Zalim hükümdar, kibirli zenginler, hain ticaret ve sanat erbabı, içki içenler, gıybet yapanlar ![]() Zina yapanlar, yetim malı yiyenler, namazı kılmayıp terk edenler, zekat vermeyenler, boş kuruntular yapanlar benim yoldaşlarımdır ![]() |
![]() |
![]() |
|