Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilçesi, izmir, karşiyaka

İzmir Karşiyaka İlçesi

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzmir Karşiyaka İlçesi

İzmir KARŞIYAKA İlçesi

KARŞIYAKA

Karşıyaka, Anakent sınırları içerisinde yer alır Kuzeyinde Menemen; doğusunda Bornova ve Konak ; batısında Çiğli;
güneyinde İzmir Körfezi ile çevrelenir

Karşıyaka, 1865 yılında İzmir-Kasaba (Turgutlu) demiryolu hattının hizmete girmesi ve XIXyy sonlarına doğru Konak`a vapur seferlerinin başlaması sonucunda,
İzmir`in önemli bir yerleşim yeri olma yönünde hızlı bir gelişim sürecine girmiştir
1927 yılında Bucak statüsü kazanan Karşıyaka, 01061954 tarihinde ilçe olmuştur

İlçenin yüzölçümü 66 km2`dir 2 köyü bulunmaktadır Bağlı beldesi yoktur

2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı`na göre toplam nüfusu 438764`dur

İlçede 94 Resmi Okul,102 Özel Eğitim Kurumu olmak üzere,toplam 74899 öğrenci,937 Özel Eğitim kurumlarında öğretmen,3641 Resmi okullarda öğretmen bulunmaktadır
Mevcut Resmi okullar; 66 İlköğretim Okulu, 19 Orta Öğretim Kurumu,2 Anaokul,1 Eğitim Merkezi ve Anaokul,1 Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu,
Safiye Nadir Eğitim ve UygOku ve İşt Eğtm Mrkz,1 Rehberlik ve Araştırma MerkezidirÖzel Okullar; 3 Özel Lise, 1 Özel İlköğretim, 19 Özel Anaokulu,18 Dershane,
21 Motorlu Taşıt Sürücü Kursu,7 Etüt Eğitim Merkezi,3 Özel Müzik Kursu,10 Bilgisayar ve İngilizce Kursu,2 Bale Kursu,2 Özel Estetisyenlik Kursu,1 Turizm ve Denizcilik Kursu,
11 Özel Eğitim Kurumu,1 Öğrenci Yurdu,1 Pansiyon,2 Özel Eğitim İlköğretim Okulu,2 Özel Açık Öğretim Kursu bulunmaktadır;

İlçede, Sağlık hizmetleri, 23 Sağlık Ocağı,3 AÇSAP Merkezi,1 Verem Savaş Dispanseri olmak üzere 27 kurum ve kurumlara bağlı 8 Sağlık Birimi bulunmaktadır
1 Devlet Hastanesi, 1 Diş Hastanesi,1 Poliklinik,1 Uygulama ve Arştırma Merkezi, 2 Özel Hastane, 25 Özel Tıp Merkezi, Dal Merkezi ve Poliklinik tarafından verilmektedir

Antikçağda İzmir’in kuruluş yeri olan Tepekule ören yeri Karşıyaka sınırları içerisindedir

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün annesi Zübeyde Hanım`ın mezarı Karşıyaka`dadır

Karşıyaka, XIX yy sonlarından itibaren İzmir’in en seçkin yerleşim alanlarından olmuştur Günümüzde de bu özelliğini sürdürmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com