Çiçekli Köyü Bornova - İzmir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiçekli Köyü Bornova - İzmirÇiçekli - Çiçekli Köyü - Çiçekli Köyü Bornova - İzmir - Çiçekli Hakkında - Çiçekli Resimleri - Çiçekli Tanıtım - Çiçekli Bilgileri İlçe : Bornova İL : İzmir Çiçekli köyü, İzmir'in Bornova ilçesinin küçük bir köyüdür 93 Harbi muhaciri Boşnaklar tarafından kurulmuştur ve eski adı Hamidiye köyü'dür Bugün bir mesire yeridir 2007 yılı Ağustos ayında bölgede 5 günde çıkan 6 yangının en büyüğünde ormanlık alanının büyük kısmını kaybetmiş ve köy evlerinin bir kısmı zarar görmüştür Biraz ilersinde Yaka Köyü bulunmaktadır Bornovadan saatte bir dolmuş kalkmaktadır![]() Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır ![]() Sağlık Evi - Var / Faal Sağlık Ocağı - Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil - Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Köy Muhtarı : Hamza ADIGÜZEL Muhtarlık Erişim Bilgileri : Telefon : 0 (232) 377 52 37 Cep Telefonu : 0 (543) 674 17 29 Demografik Bilgiler : Nüfusu : 2000 / 270 1997 / 300 İle Uzaklığı : 20 km İlçeye Uzaklığı : 10 km Rakım : 310 m Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Çiçekli köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|