Dağıstan Köyü Bergama - İzmir |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dağıstan Köyü Bergama - İzmirDağıstan - Dağıstan Köyü - Dağıstan Köyü Bergama - İzmir - Dağıstan Hakkında - Dağıstan Resimleri - Dağıstan Tanıtım - Dağıstan Bilgileri İlçe : Bergama İL : İzmir Köyün ilk ismi Mecidiye'dir Halkı Kafkaslarda bulunan Dağıstan'dan geldiği için bu ismi almıştırKöy halkının bir kısmı Çerkez bir kısmıda Lezgi olarak bilinmektedir Bergama'nın en güzel köylerinden biridir Halkı dürüstlüğü ve birbirlerine olan bağlığı ile tanınır Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılık yaparak sağlar Köy sulak bir arazi üzerine kurulduğu için toprakları çok verimlidirKöyde en çok pamuk ve domates yetiştirilmektedirSon zamanlarda çiftçinin ürününün para etmemesi nedeniyle köyde bulunan gençler iş için Bergama ve İzmir'e göç etmişlerdir Köyün Eğitim ve Öğretim seviyesi diğer Köylere oranla çok yüksektir Köyde 1 tane ilkokul ve lojmanı,1 tane sağlık ocağı ve lojmanı ,1 tane cami ve lojmanı,2 bakkal dükkânı 2 demirci dükkânı,2 kahvehane bulunmaktadır Dağıstan köyünün kavunu çok ünlüdür Daha önceleri köy halkı geçiminin büyük bir kısmını kavun ekerek sağlardı Son yıllarda toprakta ve hava şartlarında meydana gelen değişimler neticesinde kavun az ekilmeye başlanmıştır Köyün alt yapısı mevcuttur Her evde şebeke suyu bulunmaktadır Dağıstan Köyünün pilavı da çok meşhurdur Eğer Dağıstan'a giderseniz Kavun ve Pilav yemeden geri dönmeyin Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır Sağlık Evi - Yok Sağlık Ocağı - Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil - Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Köy Muhtarı : TAHİR GÜL Muhtarlık Erişim Bilgileri : Telefon : 0 (232) 648 00 69 Cep Telefonu : 0 (537) 605 91 32 Demografik Bilgiler : Nüfusu : 2000 / 368 1997 / 379 İle Uzaklığı : 118 km İlçeye Uzaklığı : 11 km Rakım : 36 m Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Dağıstan köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|