Yeniköy Köyü Foça - İzmir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeniköy Köyü Foça - İzmirYeniköy - Yeniköy Köyü - Yeniköy Köyü Foça - İzmir - Yeniköy Hakkında - Yeniköy Resimleri - Yeniköy Tanıtım - Yeniköy Bilgileri İlçe : Foça İL : İzmir Yeniköy İzmir 'in Foça ilçeside yer alan bir köydür Foça-İzmir yolu üzerinde yer almaktadır Ilıpınar ve Kozbeyli köyleri komşularidir![]() Köyün gelenek, görenek hakkında bilgi yoktur Ancak yemeklerinden Mozaik Sarma 4 Uluslararası Foça Festivali yemek yarışmasıda derece almistir![]() Sağlık evi vardır fakat faal değildir Sağlık ocağı yoktur İlköğretim okulu vardır ve faaldir PTT şubesi yoktur ancak PTT acentası vardır İçme suyu şebekesi olmamakla birlikte kanalizasyonu vardır![]() Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır ![]() Sağlık Evi - Yok Sağlık Ocağı - Yok İlköğretim Okulu Yok - Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Köy Muhtarı : Hasan YEŞİLDAĞ Muhtarlık Erişim Bilgileri : - Telefon : 0 (232) 823 49 75 Cep Telefonu : 0 (532) 732 30 31 Demografik Bilgiler : Nüfusu : 2000 / 198 1997 / 272 İle Uzaklığı : 52 km İlçeye Uzaklığı : 18 km Rakım : 90 m ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Yeniköy köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|