Yeniköy Köyü Foça - İzmir |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeniköy Köyü Foça - İzmirYeniköy - Yeniköy Köyü - Yeniköy Köyü Foça - İzmir - Yeniköy Hakkında - Yeniköy Resimleri - Yeniköy Tanıtım - Yeniköy Bilgileri İlçe : Foça İL : İzmir Yeniköy İzmir 'in Foça ilçeside yer alan bir köydür Foça-İzmir yolu üzerinde yer almaktadır Ilıpınar ve Kozbeyli köyleri komşularidir Köyün gelenek, görenek hakkında bilgi yoktur Ancak yemeklerinden Mozaik Sarma 4 Uluslararası Foça Festivali yemek yarışmasıda derece almistir Sağlık evi vardır fakat faal değildir Sağlık ocağı yoktur İlköğretim okulu vardır ve faaldir PTT şubesi yoktur ancak PTT acentası vardır İçme suyu şebekesi olmamakla birlikte kanalizasyonu vardır Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır Sağlık Evi - Yok Sağlık Ocağı - Yok İlköğretim Okulu Yok - Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Köy Muhtarı : Hasan YEŞİLDAĞ Muhtarlık Erişim Bilgileri : - Telefon : 0 (232) 823 49 75 Cep Telefonu : 0 (532) 732 30 31 Demografik Bilgiler : Nüfusu : 2000 / 198 1997 / 272 İle Uzaklığı : 52 km İlçeye Uzaklığı : 18 km Rakım : 90 m Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Yeniköy köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|