|
|
Konu Araçları |
atatürk, bilgileri, ilköğretim, izmir, okulu, tire |
Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Tire İzmir |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Tire İzmirAtatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Atatürk İlköğretim Okulu İletişim Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : 1934 yılında ilçemizde 4 tane ilkokul bulunmaktadırBahçekahveliler, Bahçekahve Mezarlığı diye anılan karaselvi ağaçları ile bir ormanı andıran ve 10 yıl öncesi ceset gömülmesi durdurulan bu yere okul yapılması için dernek oluştururlar Tire kaymakamlığı aracılığı ile İzmir Valisi Kazım DİRİK Paşaya istekleri ulaşır Paşa bu güzel teklif için derneğin fahri başkanlığını üstlenir 1934 yılının Haziran ayında Vali nezaretinde temelleri atılır 1936 yılının 1 Kasım’ında okul inşaatı Valiliğin 17000 TL ve çevre halkınında 18000 TL katkısı ile toplam 35000 TL maliyeti ile inşaat tamamlanır 1 Mart 1937 yılında 2 okul Cumhuriyet ilkokulundan 3 sınıf öğretmenleri Temel DUMAN, Avni DOĞAN, İrfan ATAOĞLU getirilirler Okul idareciliği İrfan ATAOĞLU’na verilir 2/1/1938 tarihinde idarecinin ölümü ile bu görev Temel DUMAN beye verilir 1939 yılında okulun idareciliğine Malatya’dan Başöğretmen Halim ÖZKUL tayin edilmiştir 2 okul (Cumhuriyet İlkokulundan) 3 sınıfın dışında 3sınıfın dışında 2 sınıfta ortaokul öğrencilerine 1937 yılından başlamak üzere tahsis edilmiştir Bu münasebetle Tire’nin ilk ortaokuludur Okul yapılışında 300 metrekare bir alana sahip olunurken bu gün 346786 metrekarelik alana sahiptir 1953 yılında Okul Koruma Cemiyeti ve Belediyenin yardımı ile ihate duvarları taşduvar olarak yapılmıştır Tire’nin 5okulu olarak yapılan okulumuz zaman zaman ilkokul, bazı zamanlarda ortaokul ile birlikte eğitim öğretimini sürdürmüştür 1994–1995 öğretim yılından itibaren ilköğretim okuluna dönüştürülen okulumuza 2002 yılında 3 katlı 9 derslikli bir ek bina yapılmıştır Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Tire Okulun Telefonu: 232 5121502 Okulun Faksı: Okulun Adresi: Dere Mah Bahçekahve Cad No:46 Okulun Web Adresi: İZMİR-TİRE (Atatürk İlköğretim Okulu) Okulun E-Posta Adresi: 330755@mebk12tr Okulun Müdürü: Okulun Ulaşım Bilgileri: Merkez Metropol İçi / Dışı : İçi Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|