![]() |
Uzun Yaşamanın Püf Noktaları! |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() Uzun Yaşamanın Püf Noktaları!![]() Uzun yaşamın püf noktaları 15 Eylül 2007 Cumartesi 12:14 Ne yediğimiz ve nasıl pişirdiğimiz önemli ![]() ![]() ![]() Uzun yaşamın en önemli ayaklarından birini beslenme tarzı ve yedikleriniz oluşturur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katı yağlarla yaptığınız yemeklerde zeytinyağı, kanola yağı, ayçiçek yağı ve mısırözü yağını deneyin ![]() Tam yağlı süt yerine önce yarım yağlı, birkaç gün sonra yağsız süt içmeyi deneyin, göreceksiniz alışacaksınız ![]() Çorbaları yağsız yapın ![]() ![]() ![]() Etlerin yağını, tavuğun derisini pişirmeden önce çıkartın ![]() ![]() Yeni yiyecekler yaratın ![]() ![]() ![]() Şeker kullanımını önce yarıya, sonraları dörtte bire indirin ![]() ![]() Bir bütün yumurta yerine iki yumurtanın sarısı çıkartılmış aklarını deneyin ![]() ![]() Alıştığınız yiyeceklerin yerine başka yiyecekleri koymayı deneyin ![]() ![]() ![]() Lokantalarda yemeğinizi beklerken önümüze konan sıcacık ekmeklerin iştah kabartıcı kokularına karşı koyun ve yemeyin ![]() Günün stresi nedeniyle ''akşam yeme sendromu'' na girmeyin ![]() ![]() Otururken veya uzanırken bir şey yememeye alışın ![]() ![]() ![]() Lokmalarınızı iyi çiğneyerek yavaş yemeye alışın ![]() ![]() ![]() Tabaktaki yemeğinizin renklerini görün, kokusunu duyun, her lokmanın tadını alın ![]() Yediklerinizin içinde görünmeyen gizli yağlar olduğunu unutmayın ![]() ![]() Lokantada yemeğe başlamadan önce mönüyü inceleyip plan yapın ![]() ![]() Günde 30 - 35 gram kadar lif yiyin ![]() ![]() ![]() Yeterince lifli gıda yememekle bağlantılı bulunmuş olan hastalıklar şunlardır: Kabızlık, apandisit, bağırsak kanseri, spastik kolit, mide fıtığı, bacak varisleri, hemoroid, koroner damar hastalığı, yüksek kan basıncı, safra kesesi taşları, diabet, obezite, ülseratif kolit ![]() Yulaf ezmesi, kuru fasulye, elma, havuç, greyfrut, mercimek, yeşil biber, kuşkonmaz, tatlı patates çok lifli gıdalardır ![]() ![]() Bol antioksidan almak için en canlı ve koyu renkli meyve ve sebzeleri seçin ![]() ![]() Mikrodalga fırında pişirilen brokolideki C vitamininin yüzde 15’i yok olurken, suyla kaynatmada yüzde 50’si yok olur ![]() ![]() En iyi antioksidan yağ, zeytinyağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avokado, tekli doymamış yağdan zengindir, kötü (LDL) kolesterolü düşürerek, kalp hastalığı riskini azaltır ![]() ![]() Ispanak tüm koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi kalsiyum, folik asit ve K vitamininden zengindir ![]() ![]() Bir kivi, bir portakaldan daha çok C vitamini içerir ![]() ![]() Brokoli bol beta karoten, sülforaphan ve C vitamini içerir ![]() ![]() Keten tohumu yağı, kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu maddeler içerir ![]() Yağsız süt ürünleri protein ve kalsiyumdan zengin, doymuş yağdan fakirdir ![]() ![]() Demir, ciğer, yumurta sarısı, kırmızı et, nohut, mercimek, yeşil yapraklı sebzelerde ve balıkta bolca bulunur ![]() ![]() Etleri kızartma, ızgara, füme, barbekü yaparak pişirme sırasında içinde heterosiklik aminler oluşur ![]() ![]()
__________________
![]() Başka Milletlerin Avıdır ![]() Mustafa Kemal ATATÜRK ![]() |
![]() |
![]() |
|