|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| acıpayam, atatürk, bilgileri, dedebağı, denizli, ilköğretim, okulu |
Dedebağı Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Acıpayam Denizli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dedebağı Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Acıpayam DenizliDedebağı Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Dedebağı Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Dedebağı Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Dedebağı Atatürk İlköğretim Okulu İletişim ![]() Dedebağı Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Kayıtların incelemesinden okulumuzun Dedesil İlkokulu adıyla 1927 yılında eğitim ve öğretime başladığı, ilk mezunlarını 1930 yılında 3 sınıftan verdiği görülmüştür 1927 yılında öğretime başlayan okulumuzda Darıveren, Bedirbey ve Köke Köylerinden öğrenciler eğitim görmüş olup 3 yıl sonunda belge aldıkları görülmüştür Bundan da anlaşılıyor ki okulumuz çevrede en eski eğitim kurumlarından birisidir Eski binanın yerine 1972 yılında 5 derslikli şimdiki 2 bina yapılmıştır![]() Bu arada 1966 yılında kasabamızın Köyiçi mahallesinde 3 derslik bir bina yapılmış olup, 1976 yılından itibaren geçici olarak ortaokul binası yapılıncaya kadar ortaokul öğrencilerine hizmet verilmiştir Ortaokul binası kasabanın kendi imkanlarıyla 1984 yılında yapılınca köy içindeki binamız tekrar M AKİF ERSOY İlkokulu adıyla eğitim ve öğretime devam etmiştir![]() 1995 yılında M AKİF ERSOY İlkokulu, Dedebağı Atatürk İlkokulu İle birleştirilmiştir![]() 1996 yılında ise Dedebağı Atatürk ilkokulu ile Dedebağı Ortaokulu birleşerek Dedebağı Atatürk İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretime devam etmiştir 2008-2009 yılına kadar 3 ayrı binada eğitim- öğretim sürdürülmekteydi Şimdiki yukarı binamızın bahçesine 20 Kasım 2008 tarihinde başlayıp, 21 Haziran 2009 tarihinde bitirilen yeni 8 derslik ek bina Devlet tarafından yapılmış olup, 2009-2010 Eğitim-öğretimi yılında faaliyeti geçmiştir Tüm öğrenciler ayrı binalarda değil, aynı bahçe içerisinde toplanmış olduk![]() 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında 299 öğrenci eğitim görmektedir Okulumuzun açılışından beri çok sayıda öğrenci mezun olup çeşitli öğretim kurumlarında eğitim görerek mezun oldukları okulda görev almışlardır Bunlara örnek;Ramazan GÜNER,H Ali ÜNSAL,Akif ASLAN öğretmen olarak görev yapmışlardır Daha sonra Isparta İmam Hatip Lisesine bir çok öğrenci giderek eğitimini tamamlamış, bunların içerisinde Sami ASLAN Denizli İl müftülüğüne daha sonrada Denizli milletvekili olarak TBMM’ye girmiş ve iki dönem Milletvekilliği yapmıştır![]() Halen yüksek ziraat mühendisi olup Türkiye Şeker Fabrikaları genel müfettişliğine kadar yükselen Hasan ASLAN okulumuz mezunlarındandır Eğitim ve öğretimin yaygınlaştığı son dönemlerde bir çok öğrenci Okulumuzdan mezun olmuş öğrenimlerini devam ettirerek üniversitelere girmiş ve topluma hizmet vermektedir Bunlardan Reşat DEMİRKAYA Kurmay Yarbay, Şeref DEMİRKAYA Tabip Kıdemli Binbaşı, Mahmut ARGÜN Prof Dr , Ziya ARGÜN Prof Dr Olarak halen görev yapmaktadırlar Son dönemde (1999-2003) Denizli milletvekili olarak görev yapmış olan Av Beyhan ASLAN Kasabamızın önemli ve ünlü simalarındandır2009 / 2010 Eğitim Öğretim Yılında Faaliyete Başlayan Ek Binası ve Çeşme Okulumuz Acıpayam Dedebağı Atatürk İ Ö O bahçesine Devlet tarafından Mütahit’e verilmiş 20 / 11 / 2008 tarihinde protokol imzalanmıştır İmzalanan protokolün ardından yapımına başlanan Bodrum +2 katlı Ek bina inşaatı binamızın 20 / 06 2009 tarihinde inşaatı tamamlanmıştır Bodrum + İki katlı olarak tamamlanan binamızda Bodrum Katta çok amaçlı salon, Arşiv odası ,Sığınak, Kalorifer Dairesi bulunmakta 1 ve 2 katta ise biri anasınıfı olmak üzere 8 Dersliğimiz, Yönetim Odası, Öğretmen Odası, Depo, Tuvaletler ( Erkek ve Kız Öğrenci, Bay ve Bayan Öğretmen ) toplam kullanım alanı 350 m²’ dir Binamızın çevre düzenlemesi yapılmış olup, 2009 / 2010 Eğitim ve Öğretim yılında faaliyete geçmiştir![]() 2008 / 2009 Öğretim Yılı Yaz Tatilinde Tadilat, 1972 yılında yapılan binamızın tadilata ihtiyacı vardı Kendi imkanlarımızla çatı tamiratı, kiremitlerin hepsi değiştirildi, pencereler PVC ile yenilendi,çatı olukları değiştirildi, iç ve dış çepeler boya yapıldı, Kalorifer tesisatı döşendi, okul bahçesine öğrencilerin su içmeleri için hayırsever Mehmet MADEN tarafından şadırvan çeşmesi yapıldı![]() MİSYONUMUZ Öğrenmenin en verimli olduğu yaş gurubuna hizmet veren bir ilköğretim kurumu olarak, çağdaş eğitim sisteminin temel ilke ve yöntemlerini uygulayarak, öncelikle özel anlamda yakın çevremize dolaylı olarak, toplumun her kesimine ve tüm insanlığa hizmet sunmak ![]() VİZYONUMUZ Eski ve yeni değerleri bağdaştırarak, çağ koşullarına uygun ve geleceğe dönük bireyler yetiştirmek ![]() Dedebağı Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Acıpayam Okulun Telefonu: (258)538 5009 Okulun Faksı: Okulun Adresi: Okulun Web Adresi: http://www dedebagi meb k12 tr/Okulun E-Posta Adresi: 379458 @meb k12 tr Okulun Müdürü: Okulun Ulaşım Bilgileri: Metropol İçi / Dışı : Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Dedebağı Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri : ![]() Kaynak : webrehberi biz - okulweb meb gov tr - www meb gov trOkul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|
|
|