Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, ilçesi, köşk

Aydın Köşk İlçesi

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aydın Köşk İlçesi

Aydın KÖŞK İlçesi

KÖŞK

Aydın İline bağlı bir ilçe olan Köşk, doğusunda Sultanhisar, güneydoğusunda Yenipazar ilçeleri, batısında Merkez ilçe, kuzeyinde de İzmir ili ile çevrilidir
İl merkezine 18 km uzaklıkta, Aydın-Denizli karayolu üzerindedir2000 Yılı nüfus sayımına göre ilçe nüfusu toplam 25338’ dir Bunlardan 16975’i köylerde, 8363’ü ilçe merkezinde yaşamaktadır
Nüfusun %70 i yerli halktır, %30 u da göçmendir

İlçenin ekonomisi tarıma dayalıdır Ekili ve dikili alan toplam 106471 dekardır İlçe merkezi ve ova köylerinde narenciye, pamuk, mısır, yüksek arazi yapısı olan köylerde önemli miktarda zeytin,
kestane, incir üretilmektedir Ayrıca önem sırasına göre karpuz, erik, şeftali, buğday gibi ürünler de yetiştirilmektedir Bölgenin en büyük kestane pazarı Köşk ilçesinde kurulmaktadır
Yılda 10000 ton kestanenin önemli bir bölümü selekte edilmiş ve ambalajlanmış olarak pazarlanmaktadır Hayvancılık, tarımın yanında ikinci bir iş olarak yapılmaktadır

1878 yılında nahiye olan Köşk, nüfus azalmasından dolayı 1932-1958 yılları arasında köy statüsünde yönetilmiş, 1958 yılında tekrar nahiye olmuştur Köşk adını 1653 yılında meydana
gelen deprem nedeniyle almıştır Halk buna istinaden “Göçük” ismini vermiş daha sonraları “Göçük”e olan benzerliğinden dolayı “Köşk” adına dönüşmüştür

İlçe genelinde 1 lise, 16 ilköğretim okulu olmak üzere 17 okulda eğitim-öğretim verilmektedir Bu okullarda; 152 öğretmen, 3695 öğrenci öğrenim görmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com