Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, hamzabali, köyü, yenipazar

Hamzabali Köyü Yenipazar Aydın

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hamzabali Köyü Yenipazar Aydın

hamzabali köyü bilgileri - hamzabali köyü tanıtım - hamzabali köyü resimleri

Hamzabali, Aydın ilinin Yenipazar ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyde eskilerden Hamza Ballı diye bir muhtarın adından gelmiştir

Kültür

Köyün gelenek, ve görenekleri hakkında bilgi yokturköyün keşkek, yaprak sarması, biberli piliç yemeği, mermerde pişirilen tavuk, ot pidesi, otlu çöreği, domates salçası ve kırmızı biber tozu meşhurdurAyrıca yuvalama ve acılı aş en çok tüketilen yemeklerdendir

Coğrafya

Aydın iline 38 km, Yenipazar ilçesine 7 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007 3102

2000 1716

1997 1433

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırHamzabali, Aydın ili Yenipazar ilçesinin en geniş ovası olan köyüdür Nüfus bakımından büyük bir köydür ve nüfusuna oranla gelişmiştir Köyde resmi ortaokul lise ve ilköğretim okulu bulunmaktadır Köyün okuma seviyesi çok yüksektir Köyün ovasının büyük olması dolayısıyla halkın çoğunluğu tarımla uğraşmaktadır Köyde iki zeytin yağı fabrikası bulunmaktadırAyrıca Hamzabali Köyü kasaba olmak için uğraş vermektedirAyrıca köyün resmi voleybol takımının Türkiye 2liği vardır Köyde bir eczane bir internet cafe bir şelale ve bir kasap vardırKöy gelişmiş olup köy çocukları için okulun içinde bir kütüphane ve oynamaları için büyük bir park ve halı saha vardır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi de vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi vardır Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

kaynak / yerel net / vikipedi özgür ansiklopedi

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com