|
|
Konu Araçları |
afyonkarahisar, bayramer, bilgileri, bolvadin, ilköğretim, keziban, mustafa, okulu |
Mustafa Keziban Bayramer İlköğretim Okulu Bilgileri Bolvadin Afyonkarahisar |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mustafa Keziban Bayramer İlköğretim Okulu Bilgileri Bolvadin AfyonkarahisarMustafa Keziban Bayramer İlköğretim Okulu Hakkında - Mustafa Keziban Bayramer İlköğretim Okulu Tanıtım - Mustafa Keziban Bayramer İlköğretim Okulu Resimleri - Mustafa Keziban Bayramer İlköğretim Okulu İletişim Mustafa Keziban Bayramer İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Okulun Tarihçesi ve Bugünkü Durumu Okulumuz ilçemizde yaşayan hayırsever büyüğümüz Ömer Faruk Bayramer tarafından anne ve babasının adına yaptırılmıştırDönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu’nun katıldığı bir törenle 2000 yılında eğitim ve öğretime başlamıştırHalen 132 kız,149 erkek,15 anasınıfı ( 8 erkek,7 kız) olmak üzere toplam 289 öğrencisiyle Eğitim ve Öğretime devam etmektedir Okulumuz ilçe merkezindedirİki katlı olan okulumuz şimdilik ihtiyacımıza cevap vermektedir Okulumuzda Satranç egzersiz kursu , Öğrenci yetiştirme kursu verilmektedirHalkoyunları çalışması yapılmaktadır Okulun Yönetimi Okulumuzla ilgili her türlü faaliyet tüm personelimizin görüşleri ve önerileri dikkate alınarak karara bağlanırOkulumuzun ilkeleri misyonu ve vizyonu OGYE önderliğinde tüm personelimizin katkılarıyla belirlenmiştir Okulumuzun sloganı olan “Bu Okulda Her Öğrenci Özeldir ”sözü öğretmenlerimizce yapılan beyin fırtınası sonucu tespit edilmiştir Yöneticiler okulda birlikte tespit ettiğimiz ilkeleri değerleri önce kendileri içselleştirir,diğer arkadaşların ve öğrencilerin bu ilke ve değerleri içselleştirmesine öncülük ederOkulda konulan kurallara önce kuralları koyanlar uymalı aksi taktirde o kurallar göstermelik olmaktan ileriye gidemez Okulumuzda yönetici,öğretmen ve yardımcı personel olarak biz kurallara uyarsak öğrencilerimizi kurallara uyma konusunda uyarmaya gerek kalmaz düşüncesini benimsemekteyiz Okulumuz yönetimin güçlü desteği sayesinde her türlü yeniliği gerek eğitim öğretim alanında gerekse sosyal ve kültürel alanda olsun yakından takip eder imkanları doğrultusunda bu yenilikleri hayata geçirmeye çalışırOkul olarak bütün iyileştirme çalışmaları ve yeniliklerin eğitim ve öğretim açısından faydalı olacağına inanırız Bu inançla bu alanda yapılan çalışmalara tam destek veririzOkulumuz Kurum Tanıtım Yönetmeliğini uygulayan ilk okullardandırYeni yönetmelik doğrultusunda ve imkanlarımız ölçüsünde okulumuzdaki tabela resim ve yazılar düzenlenmiştirOkulumuz temizlik konusunda sıfır tolerans göstererek Mavi Bayrak ve Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştırOkulumuz teknoloji kullanımındada ilçemizin öncü okullarındandırİlçemiz okullarından ilk web sitesi okulumuz tarafından yapılmıştır http://mkbayramermebk12tr adresinden yaptığımız her türlü faaliyet buradan yayınlanmaktadır Okulumuzun imza attığı diğer bir ilkte Sadakatten İhanete Ermeniler adlı konferansımız ve fotoğraf sergimizdirSergi ve konferans yönetimimizin sağladığı maddi ve manevi destekle büyük ilgi görmüş, başsavcımız aynısının cezaevinde de tekrarını istemiş ve arkadaşlarımızca cezaevinde de konferans tekrarlanmıştırAyrıca cd halinde isteyen herkese ulaştırılmış toplumumuzun bilinçlenmesi konusunda okul olarak üzerimize düşen yapılmıştırOkul meclis başkanlığı seçimi de yönetimimizin konuya gerçek bir seçim gibi yaklaşması sonucu büyük coşkuyla yapılmıştırİlçe seçim kurulundan sandık ve evet mühürleri getirilerek okulumuzda adayların adı yazılı oy pusulalarıyla ve kapalı bir kabin oluşturularak gerçek bir seçim gibi yapılmıştırSeçim yerel basında da yer almıştırGazete haberi eklerde sunulmuştur Okulumuz imkanları çerçevesinde her alanda eğitici çalışmalar yapma gayreti içinde olup bunu okulumuzda var olan ekip ruhuna borçluyuzYönetimin yapıcı ve yol gösterici özelliği bizi birbirimize kenetlemiş birlik ve beraberlik içinde okulumuz için başka neler yapabiliriz düşüncesi her zaman içimizde olmuştur Okulumuzdaki çalışmalarımızda yöneticilerimiz destek kuvveti konumunda olup asıl savaşçı birliklerimiz personelimizdir Bu amaçla her türlü etkinlik için ekipler oluşturulmuş olup yöneticilerimiz bu ekiplerin çalışmasına her türlü katkıyı sağlamaktadır Okulumuzdaki bütün sosyal etkinlikler Şefika DEMİRDEREN öğretmenimizin başkanlığındaki Sosyal Etkinlik Kurulunca yürütülmektedir Bunu müdürümüzün ;”Siz ne yapacağınıza karar verin ben sonuna kadar size her türlü desteği veririm”Sözünden de anlayabilirsinizOkulda yapılan etkinliklerimizden yerel basında yer alanlara ait gazete kupürleri arşivlenmekte olup ekler bölümünde bu haberlerden bazıları yer almıştır Okulumuzda her türlü toplantılar zamanında ve amacına uygun olarak yapılırToplantılar bir külfet gibi görülmeyip bizi bir önceki yıldan daha ileriye götürecek planlamaları yaptığımız görüşmeler olarak değerlendirilirToplantı saatleri ve yeri öğretmenlerimizin önerleri dikkate alınarak belirlenirÖğretmenlerimizin uygun olmadığı zaman yapılan toplantılar amacına uygun olarak yapılamaktadırÖğretmen arkadaşlarımız toplantıya odaklanamamaktadır2010-2011 öğretim yılı veli toplantısı öğretmenlerimizin istediği tarihte belirlenerek yapılmış oldukça başarılı olmuştur Okulumuzda velilerimize de hak ettikleri değer verilmektedirBaşkalarına değer vermeyen kendide değersiz olur,saygı görmezOkulumuzda velilerimizle daha rahat iletişim kurabilmek için veli görüşme odası tahsis edilmiştir Velilerimiz burada beklemeye alınarak kendilerine çay ikramı yapılmakta ve öğretmelerimizle teneffüste bu odada görüşme imkanı sağlanmaktadırVelimiz yöneticilerimizle görüşmek isterse yönetici odalarında her türlü dilek ve şikayetleri hemen dinlenmekte ve veli okulumuzdan mutlu olarak gönderilmektedirOkulumuza herhangi bir sorunla gelen velimizin sorunu çözülmeden geri göndermek bizim için başarısızlıktırBiz ise başarısızlık kelimesini sözlüğünden çıkarmış bir okuluzBu nedenle okulumuza herhangi bir sorunla gelen velimizin sorununu çözer okulumuzdan mutlu ayrılmasını sağlarızMutlu ayrılan her veli bizi de mutlu eder okulumuza ve bize daha fazla saygı gösterir Okulumuza katkısı olan bizi maddi ve manevi destekleyen velilerimiz gerek okula çağrılarak gerekse toplantılarda okulumuzca hazırlanan teşekkür belgesiyle onurlandırılmaktadır 2005-2006 öğretim yılı veli toplantısında okulumuza revir bağışlayan Nigar BESTELCİ maddi katkı sağlayan Lütfü KARAGÜVEN, Kadir YÜKSELDİ, Selahattin KELEKÇİ, Yusuf PINAR okulumuza bilgisayar bağışlayan Musa BULGURCU okulumu bahçesine 15 adet bank yaptıran Mehmet KÖKSU adlı velilerimize teşekkür belgesi verilmiştirAynı şekilde 2006-2007 öğretim yılı 1 döneminde ilçemizde sadece bizim okulumuzda çeşitli etkinliklere katılan öğretmenlerimize ve yardımcı personelimize etkinlik belgesi verilmekte olup ayrıca bu arkadaşlarımıza okulumuza ait teşekkür belgeleri verilmektedirOkulumuzda başarılı çalışmalarını sürdüren arkadaşlarımız ayrıca ilgili makamlara da ödüllendirilmeleri için bildirilmektedirOkul olarak okulumuza katkısı olan herkesi ödüllendirmek gerektiğini ödülün yapılan çalışmaların takdir edildiği anlamına geldiğini ve yeni çalışmalar için güdeleyici olduğunu belirtir ve bunu hayata geçiririzOkulumuz İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bu yıl hem bütün personel olarak hem de okul müdürümüz olmak üzere iki defa teşekkürle ödüllendirilmiştirOkul müdürümüz ilçemizde kurulan bütün komisyonlara davet edilirAynı şekilde ilçedeki soruşturmaların çoğu müdürümüze verilmektedir Sadece 2006 yılı içinde ilçede 3 müdür hakkındaki soruşturma başarıyla tamamlanmış taraflar arasındaki sorun çözülmüştürOkul müdürümüz yaptığı olumlu çalışmalardan dolayı gerek ilçeden gerekse ilden defalarca taktirle ödüllendirilmiştir Okul Gelişim Planı Stratejik Plan: Okulumuzun stratejik planı Okul Gelişim ve Yönetim Ekibince tüm çalışanlarımızın görüş ve önerileri dikkate alınarak hazırlanmıştırOkul Gelişim ve Yönetim Ekibi öncülüğünde okulumuz öğretmenler odasında tüm çalışanların katılımıyla biz neyiz? Ne olmalıyız? Nasıl olmalıyız ? sorularının cevabı aranmış ve burada yapılan fikir alışverişiyle sorularımıza cevaplar bulunmuş okulumuzun misyonu vizyonu ilkeleri belirlenmiştirBelirlenen vizyonumuz,misyonumuz,ilke ve değerlerimiz okulumuzun herkesin görebileceği bir köşesine çerçeveletip asılmıştırBirer fotokopisi de öğretmen arkadaşlarımıza ve yardımcı personelimize verilmiştirOkulumuzun vizyonu ve misyonu her yıl yeni katılan arkadaşlarımızın fikirleri de alınarak yenilenmektedir Okulumuzda 12 derslik,1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası,1öğretmenler odası,2 kız tuvaleti,2 erkek tuvaleti,kantinrevir,veli görüşme odasıarşiv,hizmetli odası,su arıtma odası,malzeme odası ve kütüphane vardırDersliklerin 10 tanesi sınıf(Ana sınıfı dahil) ,1 tanesi fen laboratuarı , 1 tanesi bilgisayar odası olarak kullanılmaktadırOkulumuz ilçe merkezidedirKaloriferle ısınmakta olup kalorifer sertifikalı hizmetlimiz tarafından yakılmaktadırOkulumuzda 1müdür ,1müdür yardımcısı, 5 sınıf öğretmeni,1 Türkçe öğretmeni,1Fen ve Teknoloji öğretmeni,1 Matematik öğretmeni,1Sosyal Bilgiler öğretmeni,1 İngilizce öğretmeni,1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni,1 Beden Eğitimi Öğretmeni görev yapmaktadırTeknoloji Tasarım dersine ve resim dersine başka okulun kadrolu öğretmeni girmekte,ana sınıfımızda ise kadrosuz usta öğretici çalışmaktadır Okulumuz kuruluşundan bu yana 6 yıl geçmesine rağmen ilçemizin öncü okulu olmuş ve bir çok başarıya imza atmış Okulumuz bu kısa tarihinde birçok turnuvada başarılar elde etmiştir6 yılda 18 madalya kazanmıştırKazanılan madalyalarla ilgili ayrıntılı bilgiler performans sonuçlarında anlatılmış olup ilgili bası haberleri eklerde sunulmuştur Okul olarak felsefemiz her öğrenciyi mutlaka fen lisesi veya Anadolu lisesine yerleştirmek değildirBizim felsefemiz yöneltme yönergesi çerçevesinde öğrencilerimizi yetenekleri doğrultusunda yönlendirerek ileride başarılı olabilecekleri alanlara yönlendirmektirToplumumuzda her insan aynı kriterlere göre değerlendiriliyor ne iş olursa yaparım mantığı ile yetişen insanımız yaptığı işten memnun olmuyor( yapılan anketlerde ülkemiz çalışanlarının %60 a yakını yaptığı işten memnun değildir)Biz öğrencilerimizin ileride yaptıkları işten memnun olmaları için onları yetenekleri doğrultusunda yönlendiriyoruzİlçemizin geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktırAyrıca ilçemiz her tür esnafımız var olup yöremizin alışveriş merkezidirGünümüzde ilçemizde bu alanlarda kalifiye eleman bulma sıkıntısı başlamıştırOkul olarak yüksek öğrenime devam etmesini uygun görmediğimiz bu öğrencilerimizi bu alanlara yönlendirerek hem öğrencimizin hem de ilçemizin geleceğine gerçek katkıda bulunmak istiyoruzYüksek öğrenimi hedefleyen öğrencilerimize ise hafta sonu hazırlama kursları açmaktayız onlara gerekli rehberliği yapmaktayız Mustafa Keziban Bayramer İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Bolvadin Okulun Telefonu: 272 612 9450 Okulun Faksı: Okulun Adresi: Selçuklu Mahallesi Gonca sokak No:1 Okulun Web Adresi: http://mkbayramermebk12tr/ Okulun E-Posta Adresi: mkbayramerioo@hotmailcom Okulun Ulaşım Bilgileri: Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Mustafa Keziban Bayramer İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|