|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| afyonkarahisar, atatürk, bilgileri, çay, ilköğretim, okulu |
Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Çay Afyonkarahisar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri Çay AfyonkarahisarAtatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Atatürk İlköğretim Okulu İletişim ![]() Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : 1936-1937 yıllarında Afyon İli Özel İdaresi’nden Çay Kurtuluş İlköğretim Okuluna ek derslik yapılmak üzere 900 lira ödenek gelmiştir O zamanın Belediye Başkanı Ali KALELİ, bu para ile yeniden bir okul yapılması için Nahiye Müdürü Haydar Özlü ALBAYRAK ve Başöğretmen Hakkı AKDAĞ ile görüşerek bedava arsa vermeyi taahhüt etmiştir Okulun planı iki katlı olarak Ali KALELİ tarafından çizilip Naf’a Müdürü Fehmi TOKAY’a tasdik ettirilmiştir Aynı yılın yaz mevsiminde okulun temelleri kazılarak topraklar belediyeye alınan tek arabalı beygir gücüyle çekilmiştir Mevcut 900 lira ile kireç ve tuğla alınarak, bodrum katının duvarlarının metre küpü 50 kuruşa yapılmak üzere ustalara verilmiştir Çay halkı inşatta imece usulü çalıştığı gibi, gerekli taş ve kumu karşılıksız çekmiştir Bodrum katın duvarları 1938 yılı yaz mevsiminde tamamlanmıştır Ancak çalışkan Belediye Başkanı Ali KALELİ, 1938 yılında görevinden ayrıldığından inşaata bir süre ara verilmiştir Yeni Belediye Başkanı Abdurrahman YALÇIN zamanında Afyon Özel İdaresinden gönderilen 2 000 lira ile bodrum katın yarısının üzerine beton dökülmüştür 1942 yılında yeniden Belediye Başkanı seçilen Ali KALELİ, inşaatın tamamlanması için bir dernek kurmuştur Derneğin başkanlığına Ali KALELİ, veznedarlığına Yusuf SATILMIŞ, muhasipliğine ise Osman ÇAKANŞİMŞEK getirilmişlerdir Dernek,okulun “Yatılı Bölge Okulu” olarak tamamlanacağını kararlaştırmıştır Çay ve Köyleri dolaşılarak derneğe para toplanmıştır İkinci bir gayretle birinci katın duvarları tamamlandı Tavan, taban, kapı ve pencereleri için Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile temasa geçilerek Dumlupınar Dağları’ndan bedava kereste sağlanmıştır Dernek ve Belediye Başkanı Ali KALELİ bizzat giderek verilen keresteleri damgalatıp teslim almıştır Hemen yakında bulunan Saracık Köylü Rıfat ustaya keresteler istenilen ebatta dilin dirilerek inşaata trenle getirilmiştir 1944 Yılı yazında birinci katın tüm noksanlıkları tamamlanmıştır Okulumuz 1945 yılında Eğitim ve Öğretime açılmıştır 1986 Yılında kat ilavesi yapılan okulumuz 1995-1996 Öğretim Yılı’ndan itibaren öğretimine İlköğretim Okulu olarak devam etmektedir 2006 Yılında 6 ek derslik yapılması planlanmış daha sonra 15 derslikli yeni binanın yapılmasına karar verilmiştir İl Özel İdaresi ihale bedeli olan 1 210 000 00 TL yi çıkartmış Daha sonra 2008 yılı başlarında okul ihaleye çıkarılmıştır İhale 735 000 00 TL ye bir firmaya verilmiş ve Okul inşaatı KDV si ile birlikte 800 000 00 TL ye mal olmuştur 2008 yılında ihalesi yapılarak inşaata Mart ayında başlandı İnşaat 2008 Kasım ayında bitirilmiş olup 2008-2009 öğretim yılı ikinci döneminde yeni binamız kullanılmaya başlamıştır![]() Okulumuz 2011-2012 Öğretim yılı itibarıyla 21 derslikte; İki İdareci,2 Ana Sınıfı Öğretmeni,10 Sınıf Öğretmeni,14 Branş Öğretmeni,1 Memur ve 2 Hizmetli ile eğitime devam etmektedir ![]() Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Çay Okulun Telefonu: 272 631 20 22 Okulun Faksı: 272 632 68 80 Okulun Adresi: Orta Mah Dörtyol Meydanı Okulun Web Adresi: http://cayataturk meb k12 tr/Okulun E-Posta Adresi: Okulun Ulaşım Bilgileri: Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri : ![]() ![]() Kaynak : webrehberi biz - okulweb meb gov tr - meb gov trOkul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|
|
|