![]() |
Yeniköy Köyü Hakkında Bilgi Arsin Trabzon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeniköy Köyü Hakkında Bilgi Arsin TrabzonYeniköy Köyü - Arsin Yeniköy Köyü - Yeniköy Köyü Hakkında - Yeniköy Köyü Resimleri İl: TRABZON İlçe: ARSİN İle Uzaklığı: 36 km İlçeye Uzaklığı: 16 km Rakım: 200 m Altyapı Bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ![]() Eğitim devlet eli ile taşımalı sisteme geçtiğinden beri iki derslikli köy okulu kullanılmamakta, köydeki ilköğretim öğrencileri taşımalı sistemle Araklı ilçesi Yeşilce ilköğretim okulunda eğitimlerine devam etmektedirler ![]() Yeniköy de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kız Kuran kursu 2007-2008 eğitim öğretim yılında Arsin Yeşilyalı kız kuran kursunun bir şubesi olarak eğitim vermektedir ![]() Kız Kuran kursunun yeniköyde eğitime başlaması ile birlikte köy mukimi her yaştan hanımlar Kuran okuma seferberliği başlatmış olup köyde Kuran okumayı bilmeyen bayan kalmamıştır ![]() Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur ![]() Ancak her hanenin kendi çabaları ile uzak ya da yakın mesafelerden evlerine isale ettikleri su vardır ![]() Haneler modern tarzda dizayn edilmiş olup, atık sular için her hanenin kendine ait kesinlikle izole edilmiş foseptik çukurları vardır ![]() Haddizatında, Yeniköy'de kanalizasyon şebekesi imarı mümkün fakat astarı yüzünden pahalı olacağı için gereksizdir ![]() PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur ![]() PTT'ye ihtiyaç ta yoktur zira köyde her hanede telefon vardır ![]() Fiberoptik kablolar ile Arsin'den hizmet almaktadır ![]() ADSL bağlantısı mevcut olup, internet kullanımı yaygındır ![]() Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur ![]() Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır ![]() Köyünüze Ait Resim Ve Bilgileri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|