Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arsin, bilgi, hakkında, köyü, trabzon, yeniköy

Yeniköy Köyü Hakkında Bilgi Arsin Trabzon

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeniköy Köyü Hakkında Bilgi Arsin Trabzon

Yeniköy Köyü - Arsin Yeniköy Köyü - Yeniköy Köyü Hakkında - Yeniköy Köyü Resimleri

İl: TRABZON

İlçe: ARSİN

İle Uzaklığı: 36 km

İlçeye Uzaklığı: 16 km

Rakım: 200 m

Altyapı Bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır
Eğitim devlet eli ile taşımalı sisteme geçtiğinden beri iki derslikli köy okulu kullanılmamakta, köydeki ilköğretim öğrencileri taşımalı sistemle Araklı ilçesi Yeşilce ilköğretim okulunda eğitimlerine devam etmektedirler
Yeniköy de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kız Kuran kursu 2007-2008 eğitim öğretim yılında Arsin Yeşilyalı kız kuran kursunun bir şubesi olarak eğitim vermektedir
Kız Kuran kursunun yeniköyde eğitime başlaması ile birlikte köy mukimi her yaştan hanımlar Kuran okuma seferberliği başlatmış olup köyde Kuran okumayı bilmeyen bayan kalmamıştır
Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur
Ancak her hanenin kendi çabaları ile uzak ya da yakın mesafelerden evlerine isale ettikleri su vardır
Haneler modern tarzda dizayn edilmiş olup, atık sular için her hanenin kendine ait kesinlikle izole edilmiş foseptik çukurları vardır
Haddizatında, Yeniköy'de kanalizasyon şebekesi imarı mümkün fakat astarı yüzünden pahalı olacağı için gereksizdir
PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur
PTT'ye ihtiyaç ta yoktur zira köyde her hanede telefon vardır
Fiberoptik kablolar ile Arsin'den hizmet almaktadır
ADSL bağlantısı mevcut olup, internet kullanımı yaygındır
Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur
Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır
Köyünüze Ait Resim Ve Bilgileri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com