![]() |
Zonguldak Yöresi Türküleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zonguldak Yöresi TürküleriZonguldak Yöresi Türküleri karadır kaşların ferman yazdırır bu dert beni diyar diyar gezdirir lokman hekim gelse yaram azdırır yaramı sarmaya yar kendi gelsin ormanların gümbürtüsü başıma vurur nazlı yarin hayali karşımda durur ormanlardan aşağı aşar giderim nazlı yari kaybettim ağlar gezerim gidiyon gidemiyom aman hey ![]() ![]() ![]() ![]() gidiyom gidemiyom az doldur içemiyom yandım aman ![]() ![]() ![]() ![]() öldüm aman sen benden geçtin ama ben senden geçemiyom ![]() ![]() anasına kızına duvardaki sazına sandıktaki bezine yandım ela gözüne aman hey ![]() ![]() ![]() ![]() oyna sevdiğim oyna bu dünya kalmaz böyle yandım aman ![]() ![]() ![]() ![]() öldüm aman sen bana varacaksan gel yarim doğru söyle ![]() ![]() anasına kızına duvardaki sazına sandıktaki bezine yandım ela gözüne aman hey ![]() ![]() ![]() ![]() pencerenin önüne kol olsun da dayansın yandım aman ![]() ![]() ![]() ![]() öldüm aman bu sevdanın sonuna can olsun da dayansın ![]() ![]() anasına kızına duvardaki sazına sandıktaki bezine yandım ela gözüne kestaneci köyünden abalı köyüne kaz uçtu aman ibram kaz uçtu ![]() ![]() halime de hanımın etekleri tutuştu aman ibram tutuştu ![]() ![]() al beni ![]() ![]() ![]() ![]() ay karanlık odalara al beni ![]() ![]() kestaneci köyünün ufacık tefecik taşları aman ibram taşları ![]() ![]() halime de hanımın incecik kaşları aman ibram kaşları ![]() ![]() al beşlik ![]() ![]() ![]() ![]() her zaman bulunmaz bu gençlik aman ibram bu gençlik ![]() ![]() ceylan çimene bak çimene yeşil örtüye benzer, gece gelmez hayale, gündüz düşümde gezer ceylan ceylan dağlar maralı gezer bağrı yaralı yarimden ayrılalı oldum bahtı karalı ceylan macir macir mahalle yolları yar sıvamış kolları gelin olmuş gidiyor macir mahalle kızları yandım yarim ben yandım yar sesine uyandım yar seni gelecek diye macir mahalleyi dolandım macir mahalleden geçtin mi beni yari seçtin mi sen o yari seçince eskisinden geçtin mi yandım yarim ben yandım yar sesine uyandım yar seni gelecek diye macir mahalleyi dolandım |
![]() |
![]() |
|