![]() |
Karaahmetler Köyü Çaycuma Zonguldak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karaahmetler Köyü Çaycuma ZonguldakKaraahmetler Köyü -Karaahmetler Köyü Çaycuma - Karaahmetler Köyü Hakkında -Karaahmetler Köyü Resimleri Zonguldak Bilgiler Nüfus 676 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 67900 Alan Kodu 0372 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Zonguldak İlçe Çaycuma Karaahmetler, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının; köye ilk yerleşen "Ahmet" adındaki bir şahıstan geldiği; sonradan yerleşenlerin ise esmer oluşundan, köylüler tarafından "Kara" lâkabının verildiği rivayet edilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Ahmet isimli zatın nereden geldiği ya da göç ettiği bilinmemekle beraber, çok yardım sever olduğu da rivayetler arasındadır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Zonguldak iline 55 km, Çaycuma ilçesine 7 km, Perşembe beldesine 2 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 676 1997 565 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|