![]() |
Zonguldak Şiirleri - Zonguldak İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zonguldak Şiirleri - Zonguldak İle İlgili ŞiirlerZonguldakla ilgili şiirler en güzel Zonguldak şiirleri Zonguldak hakkında şiirler Zonguldak şiirleri Zonguldak Dünya’ya örnek toprakla kömürün, Dağlar kıyından beslenir Zonguldak ![]() Burada geçer yıllarca bir ömrün, Cennetten köşe süslenir Zonguldak ![]() Hitit, Kaşgalar, Eski Yunanlılar Ereğli’yi, Amasra’yı kurdular ![]() Kimmerler geldi şehri donattılar, Denizden sahil seslenir Zonguldak ![]() Persler fetheder ve Büyük İskender, Ereğli’yi alıp yer değiştiler ![]() Pontos Krallığı kuruldu derler, Hıristiyanlık bilinir Zonguldak ![]() İlk Türk Komutan Emir Kara Tegin, Eflani’yi alır, olmaz tedirgin ![]() İznik, Bizans’ın elinde çok gergin, Mert insanıyla yükselir Zonguldak ![]() Haçlı yaktı, Cenevizli paylaştı, Trabzon Rum toprağa yerleşti, Fatih, Amasra’yı aldı, değişti, Osmanlı büyüdü, bilir Zonguldak ![]() Uzun Mehmet, Kara Hüseyin onlar, Onlar Ereğli, Közeağzı onlar, Kömürü kullanır Ruslar, Almanlar, CUMHURİYET ile büyür Zonguldak ![]() Kömür ocağında trenler geçer, Apak yüzlü işçi boyunu ölçer, Maden ocağıdır, acımaz göçer, İşçin çalışır, güvenir Zonguldak ![]() Yokluğum avucumda, ekmek peşinde, Toprağın altında inci derinde, Sonsuz güzelliğin kara gözünde, Gözlerime huzur verir Zonguldak ![]() Ebemkuşağı gibi mor dağların, Tüm sevilerim yeşil yamaçların, Sevgi donanır sahil, kıyıların, Güneşli su avizendir Zonguldak ![]() İşçiler sevgimizin ince tülü, Emekleri kalbin narin gülü, İnceliğin sevdanın birlik seli, Bin berekettir, şenliktir Zonguldak ![]() Başkaları kadar çok seviyorum, Çok seviyorum, kin istemiyorum ![]() Güzel kaderin haktır biliyorum ![]() Homurdanır deniz, verir Zonguldak ![]() Nazır’ımı güzelliği büyüler, İlahi varlığın, varın büyüler, Mavi denizle damarın büyler Hayran olduğum tek şehir Zonguldak ![]() Nazır Çiftçi Zonguldak Yeşildir dağların bülbüller öter Altın mücevherdir taşın Zonguldak Ferhat gibi nice dağları deldin Bitmedi gözünde yaşın Zonguldak Çok fırtına esti yel vurup geçti ![]() Kimisi kapatıp kimisi açtı Nice binaların çatısı uçtu On yıldır bitmedi kışın Zonguldak ![]() Aşık yanariyim ellerim nasır Sana tüy yatağı bana yok hasır Belki birkaç yıla belki bir asır İnşallah düzelir işin Zonguldak ![]() Aşık Yanari |
![]() |
![]() |
|