Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerze, kahramaneli, köyü, sinop

Kahramaneli Köyü Gerze Sinop

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kahramaneli Köyü Gerze Sinop

Gerze Kahramaneli Köyü - Kahramaneli Köyü Hakkında - Kahramaneli Köyü Tanıtımı - Kahramaneli Köyü Resimleri

İlçe: GERZE

İl: SİNOP

Köy Muhtarı: Muhammet TÜRKERİ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 3682771057

Cep Telefonu: 5346069940

Demografik Bilgiler:

Nüfusu: 2000 - 358

İle Uzaklığı: 75 km

İlçeye Uzaklığı: 37 km

Rakım: 850 m

Kültür

Her yıl yapılan yağmur duası,dini bayramlarda arife günleri ziyrat yanı katlama yapılır ve bu katlamalar bir yerde toplamarak kuran okunurkurandan sonra herkese dağıtım yapılırbayram sabahları bayramlaşma yapılır Eski dönemde gençler salıncak kurar eğlenceler düzenlenirdibayram günlerinde cami önlerinde güreş yapılırdıKurban bayramlarında herkes kurbanını cami önünde keser pay payılır kurban kemeyenlere dağıtım yapılır Ve bir kısım ette pişirilerek bayrama gelen misfirlere ikram edilir , görenek düünlerimiz çarşamba akşamı başlar perşembe ve cuma günü akşamı biterdineşe içinde olurdamadın yanında birde sadıcı vardır Bizde kına akşamı helva kesimi yapılır1gün gelen almaya gidilir eskiden at ve kanı arabası ile gelin almaya giderlerdi Atla gidenler yasdık kapma ile damadın evine gelerek hediye alırlardıgelin arabasının önünü agaçlarla kesilere çeşitli hediyeler alınırdı Gelin evden çıkmadan sandığın üstüne oturulur ve evin kapısı kitlenir ve hediye damattan alınırdıdamat gelin almaya gitmezdi Gelin damadın evine gelince arabadan inmez kaynanadan veya kayınbabasından hediye alırdı Ve kurban kesilirdi Çeşitli ikramlar yapılırdıyemek gibi 2gün semet dediğimiz sadece kadınlar eğlenirdive yemeklerikeşleme-mantı ince hamur kesmesi eşirte katlama mısır çorbası keşkek burgur çorbası(yoğurtlu)köyümüze has olan yemeklerdir

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu yoktur Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com