Boyalı Köyü Boyabat Sinop |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Boyalı Köyü Boyabat SinopSinop Köyleri - Boyalı Köyü Boyabat - Boyalı Köyü Hakkında - Boyalı Köyü Resimleri Sinop Bilgiler Nüfus 547 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57200 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Boyabat Boyalı, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür Tarihi İlçe Merkezine Uzaklığı (km) 18 , İl Merkezine Uzaklığı (km) 108 , Boyalı: Yörük cemaatıdır Kastamonu, Afyon ve Çankırı gibi birçok yere dağılmışlardır Boyalı Köyü, Boyabat’ın güney tarafında Kese Köy ile Benişli (veya Begişlü) arasındadır Ayrıca bunların bir kolu Boyabat-Gerze sınırına yerleşmiştirSayfayı hazırlayan halit akcan'ın annesinin köyüdürSağlık Ocağı ve İlköğretim Okulu vardır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yokturBoyalı köyü eğitim alanında çevre köylere örnek bir köydürOsmanlı zamanından beri köyden yetişen kişiler devlet hizmetinde bulunmuşlardırSubay,öğretmen, doktor,avukatgibi meslek sahipleri halen hizmetlerine devam etmektedirler Coğrafya Sinop merkeze 108 km , Boyabat'a ise 18 km uzaklıktadır Güzel bir göleti vardır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 547 1997 254 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Boyalı'nın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Yıllara göre köy muhtarları: 2004 HÜSEYİN TÜTEN Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ve kullanım dışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Sağlık ocağı vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|