Bolalı Köyü Gerze Sinop |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolalı Köyü Gerze SinopSinop Köyleri - Bolalı Köyü Gerze - Bolalı Köyü Hakkında - Bolalı Köyü Resimleri Sinop Bilgiler Nüfus 107 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57600 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Gerze Bolalı, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köydür Tarihi KÖY ZAMANINDA TRABZON RUM İMP EGEMENLİGİ ALTINA GİRMİŞSEDE OSM DEV MAX DÖNEMİNDE GERİALINMIŞTIR OZAMANKİ ADIYLA BİLİNEN GRUZE ŞU AN SULAR ALTINDADIR GERUZEYE UZAK OLAN BU KSABA ZAMAIYLA SİNOPE(SİNOP)YE BAGLIYDI ERMENİ İŞKALİNİN OLMADIGI YADA ULAŞAMADIGI BU KASABANIN CİVARINDAKİ ÇANAKCI KÖYÜNE İSE SAVAŞLRDANKAÇAN KİŞİLER Coğrafya Sinop iline 63 km, Gerze ilçesine 25 km uzaklıktadır 000 m yüksekliği ile 700m eninde Sazak köyü ve Bolalı köyü arasına düşer![]() Altından SArımsak çayı geçmektedir Kayanın arka kısmı Pir Ahmet Yamacık Gerdeme sınırlarıdır![]() Karşısında Bolalı- Buruncuk mahallesi bulunmaktadır Ziyaretine çay yolu kullanılır Gürzüvet yolundan gelenler Bolalıdan aşağıya dönmeleri gerekir Bolalı yol ayrımı Çakıllı mezarlığıdır Çay yolu Gerze - Acısu -Sazak-Gürsökünün altından Bolalı istikameti sizi buraya getirir Bu vesile ile doğal yaşamı görür ,inanıyorum ki stres kalmaz![]() ![]() Sağlık için![]() Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 107 1997 157 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mustafa Burma 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu yoktur Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
|
|