Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köyü, lâdik, samsun, yumaklı

Yumaklı Köyü Ladik Samsun

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yumaklı Köyü Ladik Samsun

Samsun İli Köyleri - Yumaklı Köyü ü Hakkında -Yumaklı Köyü Tanıtımı - Yumaklı Köyü Resimleri

Samsun
Bilgiler
Nüfus 226 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 55750
Alan Kodu 0362
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Samsun
İlçe Ladik

Yumaklı, Samsun ilinin Ladik ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köy Kavak ilçesinin Emirli köyünden göç eden insanlar tarafından kuruldu Uzun yıllar bu topraklarda rumlarla yöre halkı beraber yaşamıştırDüğünleri ve cenazeleri beraber yaparlarmışKurtuluş Savaşı yıllarında Rumların yaptıkları taşlınlık ve zulumlere dayanamayan köy halkı Rumlar'ı joplarla köyden uzaklaştırmışlardır Bu sebapten ötürü köy halkına Jopçular denilirmişCumhuriyetin ilanından sonra Soyadı Kanunu ile Jopçular ismi Çöpçü olarak soy isim olarak verilmiştirKöyün büyük çoğunluğu çöpçü soyadını almıştırKöyde Yakışan, Seyrek, Varlı soyisimleride kullanılmaktadır 1990'lı yıllardan itibaren köy nufusu tarımdaki zorluklardan ötürü ve değişen yaşam şartlarından dolayı büyük şehirlere göçler olmuştur Bu göçün en fazla olduğu il Osmanlı Devletine Yıllarca Başkentlik yapan Bursa ilidirBursa Emek mahallesine yerleşmişlerdir
Kültür

Köy gelenek ve göreneklerine bağlı düğün törenleriyle farklı bir yaşam tarzına sahiptirGeleneksel karadeniz yemekleri ile cevrede meshurdurayrıca insanının sıcak kanlılığı ile ayrı bir cazibeye sahiptir
Coğrafya

Samsun iline 111 km, Ladik ilçesine 30 km uzaklıktadır
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir yukarı kıran da mal guderken yıldırım dusmus gıbıc ahmet hakkın rahmetıne kavusmustur
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri 2010

talıpgılın cemuk+5 / beytuk+5 cocuk

2007 220
2000 226
1997 193
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Teyfik Çöpçü
2004 - Adnan Çöpçü
1999 - Yaşar Çöpçü
1994 - Yaşar Çöpçü
1989 - Yaşar Çöpçü
1984 - Yaşar Çöpçü
1977 - Celal YAKIŞAN
1974 - Ahmet Çöpçü
1969 - Ahmet ÇÖPÇÜ

Köy Muhtarı: TEYFİK ÇÖPÇÜ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0 362 7760088

Cep Telefonu:
0 542 7712341

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000

226
1997

193
İle Uzaklığı:
111 km

İlçeye Uzaklığı:
30 km

Rakım:
910 m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Var

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır ancak 2007 yılında bakanlık kararıyla Şıhlı köyünde yaptırılan Bölge ilköğretim okuluna taşımalı eğitime geçilmiştirKöyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırkarakol köye yaklaşık olarak 5 Km uzaklıkta bulunmaktadır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com