Yürükçal Köyü Vezirköprü Samsun |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yürükçal Köyü Vezirköprü SamsunSamsun İli Köyleri - Yürükçal Köyü Hakkında -Yürükçal Köyü Tanıtımı - Yürükçal Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 365 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55900 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Vezirköprü Yürükçal, Samsun ilinin Vezirköprü ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün yukarısındaki tepede çal diye bilinen bir yer vardır ilk yerleşim orda olmuş; yörük diye bildiğimiz göçmenler oraya yeleşmiştir şimdiki yerine ise sonradan taşınılmıştır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Samsun iline 123 km, Vezirköprü ilçesine 8 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 365 1997 373 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Cemil Ünal 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Köy Muhtarı: CEMİL ÜNAL Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0362-6680087 Cep Telefonu: 0537-5701176 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 365 1997 373 İle Uzaklığı: 123 km İlçeye Uzaklığı: 8 km Rakım: 330 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu yoktur Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|