![]() |
Saraçlı Köyü Çarşamba Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saraçlı Köyü Çarşamba SamsunSamsun İli Köyleri - Saraçlı Köyü Hakkında -Saraçlı Köyü Tanıtımı - Saraçlı Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 383 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55500 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Çarşamba Saraçlı, Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir köydür ![]() İsim Köyde binek hayvanları için saraç ve Süslü egerler yapan ve o egerlerle gezmeyi seven Ermeniler yasarlarmis ![]() ![]() Tarihi Köy tarihi hakkında söyleilebilecek en güzel şey yaz aylarında futbol sahasında yapılan turnuvalardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köye ilk modern tarim araci olarak 1965 de Kerimoglu İBRAHİM NURİ GÜMÜŞ Fent Tiraktörünü sokmus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Samsun iline 35 km, Çarşamba ilçesine 12 km, Dikbıyık beldesine 5 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 374 2000 383 1997 397 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Alaettin Zorlu 2004 - Alaettin Zorlu 1999 - Nuri Özdemir 1989 - Tahir Oglu Mustafa Arslan 1984 - Tahir Oglu Mustafa Arslan Köy Muhtarı: ALAETTİN ZORLU Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 8688323 Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 383 1997 0 İle Uzaklığı: 48 km İlçeye Uzaklığı: 12 km Rakım: 20 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|