Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çarşamba, köyü, samsun, yukarıdonurlu

Yukarıdonurlu Köyü Çarşamba Samsun

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yukarıdonurlu Köyü Çarşamba Samsun

Samsun İli Köyleri - Yukarıdonurlu Köyü Hakkında -Yukarıdonurlu Köyü Tanıtımı - Yukarıdonurlu Köyü Resimleri

Samsun
Bilgiler
Nüfus 985 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 55500
Alan Kodu 0362
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Samsun
İlçe Çarşamba

Yukarıdonurlu, Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur
Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur
Coğrafya

Samsun iline 42 km, Çarşamba ilçesine 3 km uzaklıktadır
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2009 1120
2000 985
1997 -
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Kenan Baylan
2004 - Kenan Baylan
1999 - Mustafa Benek
1994 - Süleyman Sümertaş
1989 - Yılmaz Gülaçtı
1984 - Yılmaz Gülaçtı
1979 - Ali Taşsümer

Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır1-5 sınıfa kadar köyde eğitim görür6-8sınıf taşımalı eğitimden yararlanmaktadır,Alibeyli İlköğretim Okulu'na taşınmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardırKanalizasyon şebekesi yokturSamsun'un Çarşamba ilçesi ile komşudurİlçe merkezinden köy meydanına yürüyerek 30 dakikada,bisiklet ile ise 5-6 dakikada varılır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırİlköğdretim Okulunun 1927 li yıllarda açılmış olmasına rağman,yetiştirdiği kayda değer tahsil görmüş bir şahsiyeti ne yazıkki yokturNeredeyse Çarşamba'nın mahallesi sayılabilecek bu köyde eğitim öğretime de ne bir katkı ve ne de bir istek vardırTemel geçimini fındık tarımı teşkil ederKöyün büyük kısmı toplu bir alandadır bir mahallesi ise biraz dağınık olarak Salıpazarı yolu etrafında şekillenmiştir ve bu mahallenin bir ucundaki evler ile Çarşamba ilçesinin evleri komşudurTarıma son derece elverişli toprağı olmasına karşın yalnız bırakılmışlığın ve eğitime duyulan ilgisizliğin sonucunda ,bu köy olması gereken yerin çok gerisindedir ve en ilginç olan olay ise Çarşamba ilçesinde bir çok kişinin,bu ilçenin hemen yanındaki bu köyden haberdar olmamasıdıradının Yukarı Donurlu olmasından dolayı birtakım insanlar da buranın bir dağ köyü olduğu kanısına varabilmektedir

Köy Muhtarı: KENAN BAYLAN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
8334676

Cep Telefonu:
05357423743

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000

985
1997

0
İle Uzaklığı:
42 km

İlçeye Uzaklığı:
6 km

Rakım:
m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Va

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com