![]() |
Yukarıesenli Köyü Çarşamba Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yukarıesenli Köyü Çarşamba SamsunSamsun İli Köyleri - Yukarıesenli Köyü Hakkında -Yukarıesenli Köyü Tanıtımı - Yukarıesenli Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 448 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55500 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Çarşamba Yukarıesenli, Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün asıl adı Hacımaslı'dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Yukarı esenli köyü düğün vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Samsun iline 46 Km ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 503 2007 2000 448 1997 - Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - adem özayrancı 2004 - adem özayrancı 1999 - adem özayrancı: 1994 - adem özayrancı 1989 fahrattin ayrancı 1984 - kaşif akköse Köy Muhtarı: ADEM ÖZAYRANCI Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (362) 857 52 43 Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 448 1997 0 İle Uzaklığı: 46 km İlçeye Uzaklığı: 10 km Rakım: m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim (Yukarı Esenli İlköğretim Okulu) okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarı Esenli köyüne; Kavakdibi mevki'nden ilerleyip, Güneşli-Mahmutlu-Tatarlı-Ömerli köylerini geçip ulaşılabilir ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|