![]() |
Hayatın EN-leri |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Hayatın EN-leriPEYGAMBER EFENDİMİZ SAV ![]() ![]() ![]() EN GÜZEL AMEL En hayırlı ameliniz,namazdır ![]() Allah'ın kula en yakın olduğu zaman,gecenin son kısmıdır ![]() Amellerin en güzeli,az da olsa devamlı olanıdır ![]() Hırsızlığın en kötüsü,namazdan çalmaktır ![]() En çok dinlenmeye (ve kabule) mazhar olan dua-gecenin sonunda yapılan dua ile farz namazların ardından yapılan dualardır! İnsanda bulunan en şerli şey,aşırı cimrilik ve şiddetli korkudur ![]() Haramlardan sakın, Allah'ın en âbid ve sevgili kulu ol! Allah'ın sana verdiği rızka kanaat getir, insanların en zengini ol! Komşuna ihsanda bulun, iyi bir mü'min ol ![]() Kendin için istediğini başkaları için de iste, gerçek bir müslüman ol! Müminlerin en faziletlisi,ahlakça en güzel olanlarıdır ![]() EN HAYIRLINIZ En hayırlınız,kendisinden hayır umulan ve şerri dokunmayacağı hususunda emin olunandır; en şerliniz de kendisinden hayır ümit edilmeyen ve şerrinden de emin olunmayan kimsedir ![]() Açlık en kötü yatak arkadaşıdır ![]() İyi davranıp hoş sohbette bulunmaya en çok hak sâhibi olanlar annelerdir ![]() Kişinin yapacağı en üstün iyiliklerden biri, ölümünden sonra babasının dostlarına sıla-ı rahimde bulunmasıdır ![]() Sizin en hayırlınız, eşine karşı hayırlı olandır ![]() EN SEVİLEN KİŞİ Sadakanın en faziletlisi (Boşanma, kocasının ölümü gibi bir sebeple sana geri gönderilmiş ve senden başka çalışanı (nafakasını temin edecek bir kimsesi) olmayan kızın için harcadığındır ![]() Müslümanlar içinde en hayırlı ev kendisine iyilik yapılan bir yetimin bulunduğu evdir ![]() ![]() Kıyamet günü benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse, samimi olarak ve içinden gelerek 'Lâ ilâhe illAllah' diyen kimsedir ![]() Cuma, en hayırlı günlerinizden biridir ![]() Ramazan ayından sonra en faziletli oruç (ayı) şehrullah (Allah'ın ayı) olan Muharrem ayıdır ![]() ![]() Bana en sevgili olanınız, kıyamet günü de bana mevkice en yakın bulunacak olanınız, ahlâkça en güzel olanlarınızdır ![]() Bana en uzak olanınız, kıyamet günü de mevkice benden en uzak bulunacak olanınız, gevezeler, boşboğazlar ve yüksekten atan, büyüklük taslayan kimselerdir ![]() BİR DUA Bizi nefsimizle baş başa bırakma! Rabbimiz! Kalbimizde dolaylı ya da doğrudan Sen'in rızana ulaştırmayan/ulaştırmayacak olan sevgiler varsa onları sil süpür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİR TAVSİYE Gününüz gıybetsiz olsun Gıybet, kişinin, mümin kardeşinin hoşuna gitmediği bir sözü onun gıyabında, yani arkasından söylemesidir ![]() ![]() ![]() alıntı
|