![]() |
Kılıçgüney Köyü - Vezirköprü - Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kılıçgüney Köyü - Vezirköprü - SamsunKılıçgüney Köyü Hakkında - Kılıçgüney Köyü Resimleri - Samsunun Köyleri KILIÇGÜNEY KÖYÜ GENEL BİLGİLERİ NÜFUS 550 İLÇE MERKEZİNE UZAKLIĞI (Km) :16 İL MERKEZİNE UZAKLIĞI (Km):128 SAĞLIK DURUMU SAĞLIK EVİ/SAĞLIK OCAĞI VAR DOKTOR/SAĞLIK MEMURU/EBE-2 EĞİTİM DURUMU İLKÖĞRETİM OKULU VAR YAPIM YILI 1966 DERSLİK SAYISI 3 ÖĞRETMEN SAYISI 2 TARIM EN ÇOK YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLER ARPA,MISIR,ŞEKERPANCARI KÖY HAKKINDA GENEL BİLGİLER Kılıçgüney Köyü ilçeye 16 km uzaklıkta olup etrafı dağlarla çevrilidir ![]() ![]() ![]() ![]() NÜFUS VE HANE SAYISI Kılıçgüney Köyünün 70 hane ve 550 nüfusu mevcuttur ![]() BAŞLICA GEÇİM KAYNAKLARI Tarım ve hayvancılıktır ![]() ![]() KÖY MUHTARI BİLGİLERİ Köy Muhtarı: SALİH YILDIZ TELEFON: 0 362 6510082 - 0 535 6956492 OKUL-CAMİ-ÇEŞME-SAĞLIK EVİ-SAĞLIK OCAĞI 1966 yılında yapılan Kılıçgüney İlköğretim Okulu’na 1990 yılında ek sınıf yapılmıştır ![]() ![]() ![]() Kılıçgüney Sağlık Ocağı: Kılıçgüney Sağlık Ocağı 1975 yılında hizmete girmiştir ![]() ![]() ![]() Kılıçgüney Cami: 1985 yılında eski caminin yerine yeni cami inşa edilmiştir ![]() ![]() GELENEKLER Kandil günlerini helva bayramı olarak nitelendirip; kadınlar bu günlerde pişirilen helvayı yufka ekmeğinin arasına sararak köy içersinde dağıtırlar ![]() Kılıçgüney Köyüne Ait Bir Resim Kaynak:yerelNET,Vikipedi Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|