![]() |
Şeyhhabil Köyü Çarşamba Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeyhhabil Köyü Çarşamba SamsunŞeyhhabil Köyü Çarşamba- Şeyhhabil Köyü Hakkında - Şeyhhabil KöyüTanıtımı - Şeyhhabil Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 353 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55500 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Çarşamba Şeyhhabil, Samsun ilinin Çarşamba ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi köyün adı halk arasında şabil olarak geçer ama şeyh habildir ismini burada yaşayan ve türbesi bulunan devrin alimi şeyh habilden almıştır Kültür Köyün yemekleri Karadeniz halkına özgü yemeklerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEYH HABİL CAMİİ: Çarşamba ilçesi, Yaycılar köyü Şeyh Habil mezarlığı içindeki ahşap cami günümüze ulaşan ender ahşap mimari eserlerindendir ![]() Cuma Camisi olarak, uzun yıllar kullanıldığı bilinmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Taban, iri taşlar üzerinde oldukça büyük boylu kalaslara oturur ![]() ![]() Cami giriş kapısı üzerinde sonradan yazıldığı düşünülen hicri 1115, 1228, 1240, 1267 tarihleri okunmuştur ![]() ![]() ![]() Coğrafya Samsun iline 42 km, Çarşamba ilçesine 7km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus [değiştir] Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 353 1997 - Köyün ekonomisi fındık çeltik ve mısır ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır kullanılmasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün ekonomisi fındık çeltik ve mısır ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır kullanılmasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|