![]() |
Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..! |
![]() |
![]() |
#1 |
rock_alltime
|
![]() Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..!Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda geçen yıl yapılan değişikliklere paralel olarak hazırlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ![]() ![]() Kanundaki değişikliklere uyum amacıyla yapılan yönetmelik değişikliği ile 1985 yılında yürürlüğe giren yönetmelik yürürlükten kaldırılmış oldu ![]() ![]() ATATÜRK KÖŞESİ: Eski yönetmelikteki “Sosyal Tesis ve Teçhizat” bölümü ile bu bölümde düzenlenen özel eğitim kurumları ve özel okullarda Atatürk köşesinin oluşturulması zorunluluğu yeni yönetmelikte yer almadı ![]() KARMA EĞİTİM: Eski yönetmelikte özel okul ve eğitim kurumlarında “karma eğitim” yapılacağına ilişkin kural da yeni yönetmelikte yer almadı ![]() ![]() ADLİ SİCİL BELGESİ: Eski yönetmelikteki özel okul ve eğitim kurumu yöneticilerinin yüz kızartıcı suç işlememiş olması ve 6 aydan fazla hapis cezası ile cezalandırılmamış olması şartları korundu ![]() ![]() AHLAKEN KÖTÜ ŞÖHRET: Eski yönetmelikte özel okul ve eğitim kurumu kurucusu olmak için aranan “Ahlâken kötü bir şöhrete sahip bulunmama” şartı kaldırıldı ![]() KILIK KIYAFET: Yeni yönetmelikte kılık kıyafet konusu da özel olarak düzenlendi ![]() ![]() ![]() ![]() AZINLIK OKULLARI: Yeni yönetmelikte önceki yönetmelikteki gibi, azınlık okullarında bir Türk müdür yardımcısının görevlendirilmesi zorunluluğu devam etti ![]() Eski yönetmelikteki “Lozan Andlaşmasına göre açılan okullar” tanımı yerine yeni yönetmelikte bu okullar “Azınlık okulları” olarak nitelendi ![]() ![]() Eski yönetmelikteki gibi azınlık okullarındaki bazı hükümlerin uygulanması için “ilgili ülkelerdeki mütekabil mevzuat ve uygulamaların” dikkate alınması gerektiği hükmü korundu ![]() BAR, MEYHANE KRİTERLERİ: Yönetmeliğe göre meyhane, kahvehane, kıraathane, bar, elektronik oyun merkezleri gibi kamuya açık yerler ile açık alkollü içki satılan yerler, okul açılacak binalardan kapıdan kapıya en az yüz metre mesafede olacak ![]() ![]() EĞİTİM DİLİ TÜRKÇEDİR: Yeni yönetmelikte, öncekinde belirtilmeyen “Özel öğretim kurumlarında öğretim dili Türkçedir” hükmü konuldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..! |
![]() |
![]() |
#2 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..!Birileri bir ara Atatürk portresini de sınıflardan kaldırın diyordu, ama o an bunu gerçekleştirecek zemin yoktu şüphesiz ![]() ![]() ![]() ![]() Haber için teşekkürler rock_alltime, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
inci_tanesi
|
![]() Cevap : Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..!haber içn teşekkürler
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
rock_alltime
|
![]() Cevap : Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..!Sevgili KAPLAN'ın da söylediği gibi gerçekten bu zemini hazırlamak için hiç birşeye gayret etmedikleri kadar çalışıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Ben tşk ederim sizlere ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
su perisi
|
![]() Cevap : Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..!O hazırladıkları zemini kendilerine dar edecek birileri bulunur umarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
blackflow
|
![]() Cevap : Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..!rezaLet ATAMSIZ okuLmu oLur
Önümde ağır 1 kapı,ardında okyanus var Ben zaten suda doğmuşum,kapıyı açmam gerek İşte o an biri geliyor,tutuyor kulağımdan Gözü anahtar deliğinde,bak diyor sadece burdan ![]() ![]() 1 ileri,1 geri her adım bu kapının ardı demek ![]() ![]() Sonunda boğulmak olsa da;benim o sularda yüzmem gerek ![]() Anahtar deliğinden görünen bu küçücük manzara Sana yetiorsa yetsin benim o sularda yüzmem gerek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
su perisi
|
![]() Cevap : Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..!Blackflow seni yüreğinden öpüyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Okullarda Artık Atatürk Köşesi Şart Değil..!Alıntı:
![]() |
![]() |