Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köyü, ohtamış, ordu, ulubey

Ohtamış Köyü Ulubey Ordu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ohtamış Köyü Ulubey Ordu

Ordu Köyleri -Ohtamış Köyü Ulubey - Ohtamış Köyü Hakkında -Ohtamış Köyü Resimleri

Ordu
Bilgiler
Nüfus 1570 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 52400
Alan Kodu 0452
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Ordu
İlçe Ulubey

Köy Muhtarı : EĞRİ KEMAL (BAYMIŞ)

Köyün Eski Adı : Otamış

İlçe Merkezine Uzaklığı : 15 Km

Mahalle Sayısı : 8

Nüfusu : 1042 Erkek, 528 Kadın Olmak Üzere Toplam 1570

Yol Durumu : Kısmen yol yok, Kısmen Stabilize,

Geçim Kaynakları : Fındık, Hayvancılık,Arıcılık

Arazi Durumları : Engebeli
Ohtamış

Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı köy nüfusu 1500 civarındadır Ulubey'in en büyük köyüdürBu köyde karadenizin en büyük şelalesi Ohtamış Şelalesi bulunurKöyde 6 cami, 1 sağlık ocağı ve 1 ilkögretim okulu bulunuyor köy Ulubey'e 13 km uzaklıkta Ordu'ya ise 36 km uzaklıktadırKöyün geçim kaynağı fındık,mısır vb'dirOhtamış Ordu'nun en güzel köylerindedir

Ohtamış köyünün dört mahallesi bulunmaktadır bunlar Yukarıkışla, Tepekışla,Karşıkol,ve Sırageçe mahalleleridirAyrıca bu köy 2 ana yol arasına kurulmuşturKuzeyinde Refaiye, Doğusunda Akoluk ,Batısında Gülbelen, Güneyinde Kızılen köyleri bulunur

Ohtamış Şelalesi Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı olan Ohtamış köyünde bulunan bir şelaledir Karadeniz'in en büyük şelalesidir 30 metre yüksekliğindedirDinlenme ve tatil için çok iyidir

OHTAMIŞ KÖÜNÜN DÜNYANIN EN ÜNLÜ SÜ EĞRİ KEMAL TARAFINDAN TANITIMI YAPILMAKTADIRÇ
Ohtamış Adı

Ohtamış adı, Oğuz Türkleri”nde bir erkek ismidir Bu isim, Divan-ı Lügat-it Türk”de (Otamış) olarak geçer Ohtamış köyü adını Anadolu”nun fethini müteakip Ulubey topraklarına gelerek burada yerleşen bir Türkmen topluluğundan almıştır “Türkmenlerden bir yere göç etmeyerek yurtlarında kalanlara Tohtamış; Çadıra çıkanlara Otamış” derler Bu kelime zamanla değişerek “Hotamış” olmuştur Ohtamış aynı zamanda yörükan taifesinden bir topluluğun da adıdır Ohtamış adı da Oktamış biçiminde söylenmektedir Ohtamış köyü Ulubey ilçe merkezine 15 Km uzaklıkta Sarp dere yolundan ayrılan stabilize bir yol ile bağlıdır Asfalt yolu Ohtamış köyüne bağlayan stabilize yol 2 Km dir Ohtamış köyü Ulubey”in en büyük köyüdürSağlık ocağı mevcuttur Ayrıca Ohtamış köyünde ilk öğretim okulu mevcuttur Telefon ve Elektrik vardır Köyü su ihtiyacını çeşmelerden ve Kaynak sularından karşılamaktadır Köy iktisadi bakımdan Gürgentepe ve Ulubey ilçelerine bağlıdır
Nüfus

Ohtamış köyünde 2005 sayımına göre 8 mahallesinde 1042 erkek, 528 kadın olmak üzere ceman 1570 kişi yaşamaktadır Ohtamış köyünde yaklaşık 13000 dönüm tarıma elverişli arazi vardır Bunun 8500 dönümü fındık, 3700 dönümü orman, 75 dönümü mera, 725 dönümü de tarladır Yaklaşık olarak 80 dönüm de tarım dışı arazi vardır
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 1570
2000 1590
1997 1600
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Geçim Kaynağı

Köyün başlıca gelir kaynakları fındık, hayvancılık ve arıcılıktır
Eğitim Öğretim

Ohtamış köyünde 1 ilköğretim okulu mevcuttur

Köy Muhtarı: BİLAL ZAİMOĞLU

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0 (452) 868 21 21

Cep Telefonu:
0 (532) 745 52 52

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000

1460
1997

1207
İle Uzaklığı:
36 km

İlçeye Uzaklığı:
13 km

Rakım:
950 m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Var / Faal
İlköğretim Okulu
Var / Faal
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yok

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com