![]() |
Çatalpınar Köyü Ünye Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çatalpınar Köyü Ünye OrduOrdu Köyleri -Çatalpınar Köyü Ünye -Çatalpınar Köyü Hakkında -Çatalpınar Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus -- (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52300 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Ünye Çatalpınar, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adı Ünye-Akkuş yolu 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyde Merkez, Yamaçlı, Kızılkaya, Düzkırık ve Ordulular mahallesi bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() 1893 de son gelen muhacirler köye yerleşmistir ![]() ![]() Şubalizeler, Bejoğulları, İnoğulları, Ninizeler, Basilogulları, Dokuzoğulları, Mamuloğulları, Goguzizeler, Ustalıoğlu, Melamedoğulları, Mozgobili, Nuaydeli, Glaze, sapiroğulları, Eloğulları, Helimoglu ve Cücükoğulları gibi sülaleler bulunmaktadır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ilçeye yakınlığı sebebiyle yürüyerekte gidip gelinebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Ordu iline 67 km, Ünye ilçesine 4 km uzaklıktadır ![]() ![]() Saylan Kale Nadırlı ve Killik köyleri ile Döşemedibi Mahallesi Saca Mahallesi Saraclı Mahallesi Karşıyaka Mahallesi etrafında mevcuttur İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 304 son tahmin ise 400 civarındadır 2000 368 1997 512 Ekonomi Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Hasan Aykun * 2004 - Yusuf Bayoğlu 1999 - " " 1994 - Osman YALÇIN 1989 - " " 1984 - " " 1980 öncesi - Dursun Basiloglu Necati Gülay Hasan Cemal Yıldırım 1934-1961 Hasan Gülay irtibat numaraları Muhtar 0542 236 69 22 Muhtar ev 0452 324 67 61 imam hatip 0530 227 14 00 Hamarat petrol tesisleri 0452 324 65 74 öy Muhtarı: YUSUF BAYOĞLU Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (452) 323 23 20 Cep Telefonu: 0 (535) 447 10 03 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 368 1997 512 İle Uzaklığı: 82 km İlçeye Uzaklığı: 5 km Rakım: 100 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Var / Faal Değil İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur ![]() ![]() Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ordulular mahallesini 3 sülale oluşturmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|