![]() |
Çakmak Köyü Ünye Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çakmak Köyü Ünye OrduOrdu Köyleri -Çakmak Köyü Ünye - Çakmak Köyü Hakkında -Çakmak Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 126 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52300 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Ünye Çakmak, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adı eskiden bulundurduğu çakmak taşı yataklarından gelmiştir ![]() Kültür Köyün gelenekleri hakkında bilgi olmamasına rağmen köyün bazı sevilen yemekleri ise şunlardır: -mısır ekmeği -pancar çorbası -salatalık ve yoğurt,(halk tabirinde cacık olarak geçer) -pilav Coğrafya Ordu iline 72 km, Ünye ilçesine 10 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisinde olmasına rağmen şehre göre yazları daha sıcak ve kışları daha soğuktur ve kar yağışları daha fazla görülür ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 126 1997 127 Ekonomi Köyün ekonomisi fındık ve mısır başta olmak üzere tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mustafa Alp 1999 - Dursun Koç 1994 - Osman Tokaç 1989 - Osman Tokaç 1984 - Osman Tokaç 1979 - Necati Uysal Köy Muhtarı: Mustafa ALP Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 3543201 Cep Telefonu: 05355227201 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 126 1997 127 İle Uzaklığı: 92 km İlçeye Uzaklığı: 15 km Rakım: 230 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu 8 yıllık eğitime geçişle birlikte kapanmış İlçe merkezine yakın olması sebebiyle taşımalı eğitime geçilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ankara il sağlık müdürlüğü görevini sürdüren Mahmut Tokaç Çakmak köyü nüfusuna kayıtlıdır ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|