Mübarek Köyü Merkez Ordu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mübarek Köyü Merkez OrduOrdu Köyleri -Mübarek Köyü Merkez - Mübarek Köyü Hakkında -Mübarek Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 358 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52210 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Merkez Mübarek, Ordu ilinin Merkez ilçesine bağlı olup yeşillik manzarası ve un değirmeni ile meşhurdur Tarihi Köyün adınıköyden geçen bir ihtiyar adamın ayayı çukara takıl tam düşce zaman son anda beyaz sakallı gençten biri kolunu tutmuş ve düşmekten kurtarmış ihtiyar hey Allah'ım ne mübarek sakal vermişsin diyince köyün adı mübarek kalmış Kültür Köyün geleneklerinde yazları düğünlerin çok olması hem köyde ve şehir merkezinde düğünlerin yapılması insanlara zevk vermesi vede yemek çeşitlerinin zengin olması Coğrafya Ordu merkezine 15km uzaklıktadırYeni açılan Fatsa Ordu karayoluna 700 m uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 358 1997 334 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığaarıcılık a dayalıdır Köylünün coguna almanya federal cumhuriyeti büyük bir para akisi saglamaktadir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2008 - Eyüp Yeşilyurt 2004 - Sebahattin Yeşilyurt 1999 - Hikmet Çoş 1994 - Hikmet Çoş 1989 - Ferhat Karaman 1984 - Ferhat Karaman Köy Muhtarı: SEBAHATTİN YEŞİLYURT Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 452 214 03 02 Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 358 1997 334 İle Uzaklığı: 25 km İlçeye Uzaklığı: 25 km Rakım: m Sağlık Evi Var / Faal Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Şuan yeni açılan Ordu Nefise Akçelik tüneline 2 km mesafededir Göç ve ekonomik olanaksızlılar nedeniyle Köy halkının büyük çoğunluğu İstanbul ve Almanya da yaşamaktadırKöyde emekliler yaşamaktadır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|