Akpınar Köyü Ulubey Ordu |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akpınar Köyü Ulubey OrduUlubey Akpınar Köyü - Akpınar Köyü Hakkında - Akpınar Köyü Tanıtımı - Akpınar Köyü Resimleri İlçe: ULUBEY İl: ORDU Köy Muhtarı: SÜLEYMAN ŞAHİN Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 - 590 İle Uzaklığı: 17 km İlçeye Uzaklığı: 6 km Rakım: 330 m NÜFUSU : 450 Erkek, 216 Kadın olmak üzere ceman 666 EĞİTİM DURUMU : İlköğretim okulu vardır GEÇİM KAYNAKLARI : Fındık, az da olsa arıcılık ARAZİ DURUMU : Kısmen düz kısmen engebeli “Akpınar” çok kullanılan köy adlarındandır Anadolu”da 60 civarında “Akpınar” ismini taşıyan köy bulunmaktadır Akpınar köyü Ulubey ilçe merkezine 6 Km Ordu iline 17 Km dir Ordu-Ulubey asfalt yolu üzerindedir Elektrik, telefon gibi sorunları bulunmamaktadır Şebeke suyu yoktur İçme suyunu kaynak sulardan karşılamaktadır İktisadi bakımdan Ulubey ilçesine ve Ordu piyasalarıyla bağlantılıdır Akpınar köyünün nüfusu 2005 sayımına göre 450 erkek, 216 kadın olmak üzere ceman 666 dır Akpınar köyü 5 mahalleden mevcut olup, 5600 kültür arazisi ve 5 dönüm kültür dışı arazi bulunmaktadır Kültür arazisinin 5150 dönümü fındıklık, 400 dönümü tarla, 50 dönümü koruluktur Köyün başlıca gelir kaynağı fındıktır Köyü diğer gelir kaynağı arıcılıktır Yaklaşık 2000 arı kovanı vardır Gezici aracılık yapmaktadırlar Akpınar köyünde ilköğretim okulu vardır Çevre köylerden eğitim için çocuklar Akpınar okuluna taşınmaktadır Altyapı Bilgileri Manzara Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|