![]() |
Çaykirpi Köyü Taşköprü Kastamonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çaykirpi Köyü Taşköprü KastamonuKastamonu İli Köyleri -Çaykirpi Köyü Taşköprü -Çaykirpi Köyü Hakkında - Çaykirpi Köyü Tanıtımı - Çaykirpi Köyü Resimleri Kastamonu Bilgiler Nüfus 206 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 37400 Alan Kodu 0366 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Kastamonu İlçe Taşköprü Çaykirpi, Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür Köyün gelenekleri ve görenekleri arasında helva bayramı, köye özgü yemekler arasında kaz etli keşkek, ördekli pirinç pilavı, bamya önde gelenleridir SİKİLAÇİ Coğrafya Kastamonu iline 49 km, Taşköprü ilçesine 7 km uzaklıktadır Köy Muhtarı: HÜSNÜ ÇİFTÇİ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (366) 457 85 70 Cep Telefonu: 0 (544) 222 86 24 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 206 1997 205 İle Uzaklığı: 49 km İlçeye Uzaklığı: 7 km Rakım: 575 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|