Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiçekyazı, inebolu, kastamonu, köyü

Çiçekyazı Köyü İnebolu Kastamonu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çiçekyazı Köyü İnebolu Kastamonu

Kastamonu İli Köyleri -Çiçekyazı Köyü İnebolu -Çiçekyazı Köyü Hakkında - Çiçekyazı Köyü Tanıtımı -Çiçekyazı Köyü Resimleri

Kastamonu
Bilgiler
Nüfus 394 [1] (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 37510
Alan Kodu 0366
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Kastamonu
İlçe İnebolu

Çiçekyazı, Kastamonu ilinin İnebolu ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur
Kültür

Köyün gelenekleri pek ön plana çıkmamakla birlikte dini bayramlarda ve kır düğünlerinde köy halkı bir araya gelirBunun temel nedeni olarak da;kuşaklar arasındaki bağlantının tam anlamıyla sağlanamaması ve kültürel değerlerin eksik ya da hiç aktarılmamış olmasıdırYetişen neslin ilköğretim sonrası veyahut daha erken çağlarda gurbete gönderilmesi bu kopukluğun temel nedeni olarak gösterilebilirKöyün nüfusunun %90 ı ilkokul mezunu ya da okur yazar konumdadırAncak,eğitim öğretim sistemindeki değişimler neticesinde köy nüfusun eğitim seviyesinde son dönemde artış görülmektedirÇevre köylere göre en az göç veren ve en fazla nüfusa sahiptirKuzeyinde kalan KARABEY,kuzey DOĞUSUNDA SALCIOĞLU ve kuzey batısında GİDEFİ Köyleri yer alırCivar köylerde de gelenek görenek ve kültürel zenginlik adına pek fazla bişey bulunmamaktadırKöylerin en önemli kaynaşma ortamı kır düğünleridirBelki en önemli kültürel faaliyet bu düğünlerde sergilenen Sinop köçek oyunlarıdır

Kastamonu il merkezine 111 km, İnebolu ilçe merkezine 21 km uzaklıktadır
İklim

İklim,Karadeniz iklimi olup bol yağış alırKışlar biraz sert geçsede genel de sıcak bi iklim hakimiyeti görülürBahar ayları oldukça yağışlı ve sisli geçerYaz aylarında ise bahardan kalma yağmur bulutlarının taşıdığı güneş yağmurları
Nüfus [değiştir]
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 350
2000 394
1997 409
Ekonomi

Köyün ekonomisi yapılabildiği kadar tarım ve büyük baş hayvancılığa dayanırEkilebilir arazinin yeterli olmamasından dolayı makineli tarıma hala geçilememiştirBunun nedeni arazinin engebeli ve ağaçlık olmasıdırSon 10 yıl içerisinde ekili tarım adına yapılan hiç bir faaliyet yok denilebilirSadece hane halkının kendi ihtiyaçlarını karşılamak için yapmış olduğu faaliyetinden ibarettirBunu yanında dikili tarımın köy yönetimi tarafından da yeterince tanıtılamamış olması ve insanların bu konuda bilinçsiz,yeteneksiz olmasıda bu faaliyetin de gelişmesini engellemiş,halen de konu ile ilgili bir çalışma yürütülmemektedirKöy halkının erkek nüfusunun neredeyse tamamı inşaat işçisi olup yaz aylarında köy dışında çalışmaktadırBu da önemli bir gelir kaynağıdırBunun dışında göç edenlerden bir çoğu yufkacı ya da inşaat işçisidirKöyün ilçe merkezine olan uzaklığı geliştirilebilir yayla ve doğa turizmini de etkilemektedir
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Kazım Saygı
1999 - cemal sakallıoğlu
1994 - cemal sakallıoğlu
1989 - cemal sakallıoğlu
1984 -cemal sakallıoğlu

Altyapı bilgileri

Köyde herhangibir altyapı projesi ya da yapımı yokturBilinen köy yerleşimi burada da hakimdirAncak,şu andaki yönetimin yapmış olduğu su şebekesi,stabilize yolun asfatlanma çalışması,cami,okul ve sağlık evinin tamir ve bakımı gibi çalışmalar köyün görünen yüzünü biraz daha değiştirmiştirKanalizasyon sistemi olmayıp foseptik kuyular bu işlevi üstlenmiştir

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com