![]() |
Alancık Köyü Şenpazar Kastamonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alancık Köyü Şenpazar KastamonuKastamonu İli Köyleri - Alancık Köyü Şenpazar - Alancık Köyü Hakkında - Alancık Köyü Tanıtımı - Alancık Köyü Resimleri Kastamonu Bilgiler Nüfus 58 [1] (2009) Koordinatlar Posta Kodu 37620 Alan Kodu 0366 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Kastamonu İlçe Şenpazar Alancık, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesine bağlı bir köydür ![]() Yerli halk arasında ismi Bezez olarak da anılan köyde 2009 yılı nüfus sayımındaki verilere göre 58 nüfus yaşamaktadır ![]() Tarihçe Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında pek bir bilgi olmasada Alancık - Örencik mahallesinde Bizanslılar'dan kaldığı sanılan bir Kilise kalıntısı bulunmaktadır ![]() Kültür Köydeki gelenek ve görenekler; evlenme, nişan, sünnet, kılık kıyafet çevre köylerde olduğu gibidir ![]() ![]() ![]() Coğrafya Top Meydanı, Oyun Kayası mevkiinde bulunan Alancık Köyü, doğusunda Demirkaya Köyü, batısında Alaçal Ormanı, kuzeyinde Aydos mevkii, güneyinde Şenpazar Karaman Mahallesi ile çevrelidir ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2009 58 2008 74 2007 68 2000 85 1997 99 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilk olarak 1935- 1940 yıllarında açılan okulda eğitim-öğretim verilmeye başlanmış, geçici binalarda verilen eğitim-öğretim 1979 yılında devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan okulda sürdürülmeye başlanmış olsada yaşanan göçlerin ve bunun sonucunda da okutacak öğrenci bulunamamasından dolayı okul şimdi faal değildir ve kapalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|