![]() |
Kırıklı Köyü Merkez Gümüşhane |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırıklı Köyü Merkez GümüşhaneGümüşhane İli Köyleri -Kırıklı Köyü Merkez -Kırıklı KöyüHakkında Bilgiler -Kırıklı Köyü Resimleri Gümüşhane Bilgiler Nüfus 163 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 29100 Alan Kodu 0456 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Gümüşhane İlçe Merkez Kırıklı, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi 150 sene öncesine kadar oldukça zengin çam ve meşe ormanlarına sahip olan Kırıklı Köyü, adını bu ormanların tahribi sırasında aldığı rivayet edilmektedir ![]() Bu ormanların tahribi sırasında etrafta o kadar çok dal budak kırığı olmuş ki, bu kırıklara istinaden Kırıklı adı konmuştur ![]() ![]() Köydeki sülaler arasındaki ilişkiyi tespit etmek üzere arazi mirasının geriye dönük takibi yapılabilir ![]() ait olduğu görülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün ilk sahiplerinin AŞKIN aileleri olduğu düşünülmektedir ![]() ![]() ![]() BÜYÜKBAYRAKTAR sülalesi yüzyılın başında LAZ OSMAN ile köyde yaşamaya başlamıştır ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Gümüşhane merkezine 24 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 163 1997 188 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Alim Aşkın 2000 - Arslan BÜYÜKBAYRAKTAR 1996 - Arslan BÜYÜKBAYRAKTAR 1992 - Ali AŞKIN 1988 - Ali AŞKIN 1984 - Faik BÜYÜKBAYRAKTAR Köy Muhtarı: ALİM AŞKIN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 262 10 37 Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 163 1997 188 İle Uzaklığı: 24 km İlçeye Uzaklığı: 24 km Rakım: m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Var / Faal İlköğretim Okulu Var / Faal Değil PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak ana okulu eğitimden dolayı faydalanmaktatır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|