![]() |
Üçkol Köyü Merkez Gümüşhane |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üçkol Köyü Merkez GümüşhaneKürtün Üçkol Köyü - Üçkol Köyü Resimleri - Üçkol Köyü Hakkında - Üçkol Köyü Tanıtım - Üçkol Köyü Bilgileri - Bolodor Köyü Resimleri Üçkol , Gümüşhane ilinin merkezine bağlı bir köydür ![]() Köyümüz Türk yörükleri(Çepni Türkleri) tarafından kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Köyün gelenek, görenek ve yemekleri : Köyümüzde patetes(kartul),turşulu yahni,ziron,fasülye(palğa),pal ğa ğavurması,kara pancar,çaşur,gongoroş,hamsi kızartma,hamsi pulama,kuymak,kazı kaldıran,patates kavurması tandır ekmeyi,tandırda güveç ![]() İlçe : Merkez Gümüşhane İL : GÜMÜŞHANE Köy Muhtarı : Mustafa ŞAHİN Muhtarlık Erişim Bilgileri : Telefon : 248 35 72 Cep Telefonu : 0536 344 99 39 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 / 141 1997 / 78 İle Uzaklığı : 37 km İlçeye Uzaklığı : 37 km Rakım : 660 Altyapı bilgileri : Köyde, ilköğretim okulu vardır, 2008-2009 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Gümüşhane merkez Üçtaş Köyüne ait bilgi ve resimleri bizimle bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|