Hacıyakup Köyü Gölyaka Düzce |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hacıyakup Köyü Gölyaka Düzcehacıyakup köyü bilgileri - hacıyakupköyü resimleri - hacıyakup köyü tanıtım Hacıyakup, Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı bir köydür Coğrafya Düzce iline 18 km,Gölyaka ilçesine 2 km uzaklıktadır Bir çok kuş ve balık türünü içinde barındıran Efteni Gölü vardır Ayrıca akarsu yönünden oldukça zengindir Aksu,Uğur Suyu,Küçük Melen ve Büyük Melen gibi akarsulura sahiptir İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 20000 2000 1378 1997 1232 Ekonomi Köyün ekonomisi ticaret , imalat , tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ve çevre köylerden taşımalı sistem ile gelen öğrencilere eğitim verilmektedir2008 yılında mevcut okula ek olarak yeni bir okul daha inşa edilip hizmete girmiştir Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon projesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik , sabit telefon ve internet(ADSL) bağlantısı vardır Gölyaka Belediyesi halk otobusleri ile ulaşım sağlanmaktadır 2008 yılında "Ulaşım kooperatifi" kurulmuş olup Gölyaka Belediyesinin engellemesi sonucu işletme izni alamamıştır Köyde internet kafe,zahire ve inşaat malzemeleri satışı,pide salonu 3 yıldız ve 5 yıldızlı 2 adet termal otel besi çiftlikleri,plastik enjeksiyon fabrikası,tekstil atolyesi,berber,tuhafiye mini ve super marketler vardırGelişmiş bir köydür2008 yılında yapılan referandumda Gölyaka Belediyesine bağlanmayı kabul etmeyerek köy olarak kalmayı tercih etmiştir kaynak yerel net vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|