![]() |
Deliler Köyü Merkez Çorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deliler Köyü Merkez Çorumdeliler köyü bilgileri - deliler köyü resimleri - deliler köyü tanıtım Deliler, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının tarihi şöyledir zamanın behrinde köy sakinleri kadıya cıkarlar ve güneşi şikayet ederler kadıya coruma gelirken sabah güneşin şafaktan vurup gözlerini aldıgını akşam giderkende yine aynı durumun oldugunu kadıya iletmişler kadı köy ahalisine siz bana bir batman tere yagı ile bir kap bal getirin der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün düğünleri 3 gün 3 gece sürmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() üçüncü gün damat kuşatma adeti yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabiki delidellerliler çok asabi çok delikanlı çokta gururlu olmak tan kendilerinden çok gurur duyuyor hepsi çok misafir perver çok güler yüzlü sevecenli kişilerdir köyümüz tarihi açıdan çok güzel merkeze yakın olmasından dolayı çok iyi işlenebilir çok güzel bir araziye sahip gençleri tüm civar köylere örnek olcak derecede cok iyi bir kişilerdir saygılarımla tüm deliler köyü sakinleri @efsane@88'3 Coğrafya Çorum merkezine 10 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 450 2000 435 1997 333 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() [değiştir] ==Muhtarlık mustafa kaymak =İDRİS DAĞLAMAZ TEKRAR MUHTAR ADAYIDIR ![]() Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 İdris Dağlamaz 1999 1994 1989 1984 Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşbilirsiniz |
![]() |
![]() |
|